Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Maratonistul adjudean Ilie Roşu a primit Emblema de Merit Partener pentru Apărare


Cel mai cunoscut maratonist al Vrancei, adjudeanul Ilie Roșu, a fost recompensat ieri atât pentru activitatea sportivă, cât și pentru cea din domeniul armatei depuse de-a lungul timpului. La sediul MApN, ministrul Apărării Naționale Mihnea Motoc i-a conferit colonelului (r) adjudean Ilie Roșu Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa I, în semn de apreciere pentru contribuții deosebite în susținerea activităților armatei.
Colonelul (r) Ilie Roșu a inițiat ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru România și istoria ei”, care include un număr de 10 maratoane, pe care românii le aleargă prin cele mai frumoase locuri istorice din România (1. Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, de ziua Națională a României desfășurat la București și Alba Iulia; 2. Maratonul „Pe aici nu se trece”, desfășurat între 3 mausolee din județul Vrancea: Mărășești, Mărăști și Soveja; 3. Maratonul Regal; 4. Maratonul Zăpezii, în zona Râșnov; 5. Maratonul Delta Dunării la Sulina; 6. Dracula Maraton, la București; 7. Maratonul „Åžtefan cel Mare” la Putna, 8. Maratonul Siretului la Adjud, dedicat eroilor care au căzut în Războiul de Independență, în Primul și în cel de-Al Doilea Război Mondial; 9 Maratonul Prieteniei de la Plevna, dedicat eroilor care au căzut în luptele pentru Independența României și Bulgariei; 10. Seria de maratoane ale Recunoștinței. Acest maraton, împreună cu Maratonul „Pe aici nu se trece”, „Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc” și Maratonul Siretului, este dedicat eroilor Armatei Române care s-au jertfit în Primul Război Mondial, ele desfășurându-se prima dată între Călugăreni și Mormântul Eroului Necunoscut, continuând la Roșia Montană, apoi la Târgu Jiu, pe un traseu care l-a omagiat pe Constantin Brâncuși, trecând pe lângă Masa Tăcerii, pe lângă Coloana Infinitului, pe sub Poarta Sărutului, dar și pe lângă Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, culminând cu maratonul de la Oituz, Târgu Ocna și Onești, omagiind-o pe Regina Maria și pe militarii care s-au jertfit în județul Bacău).
Ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru România și istoria ei” este un proiect pentru România, cu maratoniștii și ștafetele de maraton formate din copii, în prim plan, purtând mesajul de respect și de recunoștință pentru înaintașii noștri, prin cele mai încarcate locuri de istorie. Acesta a început în anul 2011, o dată cu Maratonul „Pe aici nu se trece”. Cinci ani de „antrenament” pentru a omagia intrarea României în Primul Război Mondial și jertfele Armatei Române pentru Realizarea Marii Uniri de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?