Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cătălin Toma recunoaște că liberalii iau „până la 5 la sută“ la Golești. SCANDALUL în PNL continuă


Nemulțumirile din interiorul PNL Vrancea iau amploare. Mai mulți lideri ai unor organizații locale PNL au anunțat conducerea județeană că vor demisiona în bloc dacă nu se va ține cont de propunerile făcute de birourile permanente locale pentru desemnarea candidatului la funcția de primar. Astfel de nemulțumiri sunt făcute publice deja în organizațiile liberale din Vidra, Vînători, Suraia și Golești. Președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, a recunoscut că există nemulțumiri în rândul unor organizații, dar a susținut că acele nemulțumiri sunt legate strict de persoane care vor să fie nominalizate candidați la funcția de primar, deși din sondaje reiese că nu se bucură de încrederea oamenilor. „Fiecare persoană poate candida din partea cărui partid vrea, dar, atâta timp cât voi fi eu președintele interimar sau președinte plin al acestui partid, nu admit nici șantaj emoțional și nici mesaje de genul dacă nu mă desemnezi pe mine candidat plec din partid. Vrei să pleci, foarte bine, ești liber să pleci, oriunde și oricând. Nu-mi doresc să mai merg pe cărți jucate sau pe cărți prost jucate”, a precizat Cătălin Toma.
    Referitor la situația de la Golești, liderul PNL a spus, ironic, că Ioan Ponea se poate ocupa foarte bine de gospodăria sa, dar nu de partid. „La PNL a văzut toată lumea ce poate să facă Ioan Ponea, până la 5 la sută. În PNL s-a dorit schimbarea tocmai ca astfel de cazuri să nu mai existe. Suntem unde suntem și din cauza fenomenului care a fost și a conducerii de dinainte”, a precizat Cătălin Toma, făcând referire la activitatea fostului președinte Nini Săpunaru.
    Vă reamintim că președintele liberal din Golești, Ioan Ponea, acuză conducerea PNL Vrancea că a impus candidatul la primărie, pe Costel Tuvene, fără a se ține cont de propunerile Biroului Permanent Local. Ponea susține că la fiecare organizație locală unde s-au făcut sondaje s-au cerut câte 1200 de lei pentru plata societății de sondare a opiniei publice, însă sondajul ar fi fost realizat de tineri liberali din județ. Mai mult, Ponea afirmă că nu i s-a dat chitanță pentru acești bani, lucru care, în opinia sa, „este de natură penală” și acuză conducerea PNL Vrancea că folosește banii „luați la negru” în alte scopuri. Liderul PNL Golești mai acuză că sondajele de opinie au fost măsluite, iar persoana desemnată ca fiind cea mai bine poziționată ar fi fost Costel Tuvenie, care nici măcar nu este membru al organizației din comună. „Ni s-a cerut suma de 1200 lei pentru sondaj dar nu ni s-a dat nicio chitanță. Asta este o fapta penală după părerea mea și banii ăștia i-au dat toate comunele din județ unde s-au făcut sondaje. Pentru acest sondaj au dat bani cinci persoane, care au dat fiecare câte 240 de lei. Sondajul nu a fost făcut de nicio societate, au fost tinerii de la TNL iar la final l-au scos pe Chirilă și l-au băgat pe Tuvene Costel. Acesta a fost desemnat ca fiind primul în sondaj și candidatul la funcția de primar”, povestește Ioan Ponea.
    Președintele PNL Golești spune că ceea ce se întâmplă acum este mai rău decât pe vremea comuniștilor. Bărbatul afirmă că decizii similare, de „epurare a celor incomozi” sau care provin din fostul PDL, au fost luate în mai multe localități. Åžeful liberalilor din Golești a ținut să transmită un mesaj și președintelui PNL Vrancea, Cătălin Toma, pe care îl anunță că „nu mai are organizație la Golești pentru că și-au bătut joc de oameni”. „Am făcut multe lucruri bune pentru partid și fără să fim susținuți. Acum îl anunț pe Cătălin Toma că nu mai are organizație la Golești pentru că așa s-a dorit la nivelul conducerii PNL Vrancea. Același lucru se întâmplă și în alte organizații unde oameni buni sunt dați la o parte și sunt impuse de către județ persoane care să candideze la funcția de primar ori de consilieri. În PNL nu este democrație, este mai rău ca pe vremea dictaturii lui Nicolae Ceaușescu”, a încheiat Ioan Ponea.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?