Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO și GALERIE FOTO : Două case și anexe gospodărești în flăcări, la Focșani. Femeie arsă într-un incendiu la Slobozia Ciorăști


Incendiu violent, ieri, în Focșani. Două case, lipite una de cealaltă, s-au aprins în urma unui scurtcircuit electric. În afară de locuințe, incendiul a afectat și anexe gospodărești, suprafața totală afectată de flăcări fiind de aproximativ 200 metri pătrați. În timpul intervenției, două persoane, o femeie de 83 de ani și un bărbat de 41 de ani, au suferit atacuri de panică și au primit îngrijiri medicale de la echipajul ambulanței, care a fost prezent la fața locului pe toată durata intervenției. Un alt incendiu a avut loc la Slobozia Ciorăști, în acest caz existând și o victimă. Este vorba de o bătrână, care a ajuns la spital cu arsuri.

    Două imobile lipite unul de celălalt, unul situat pe strada Muncii, iar celălalt pe strada Petre Maior, au luat foc ieri, în urma unui scurtcircuit. Pe lângă acoperișurile caselor au mai ars și anexe, în total fiind vorba de o suprafață afectată de incendiu de  aproximativ 200 metri pătrați. Apelul la 112 s-a făcut puțin după ora 9.00 de către un psiholog, care locuiește în zonă. „Am sunat la 112 și au venit pompierii, le-am explicat ce se întâmplă. Au venit în circa 3 minute. Sunt afectate casele și anexele, nu sunt victime”, a spus persoana care a sunat la 112.
    Imediat, la fața locului au ajuns cinci echipaje de pompieri, o ambulanță SAJ, jandarmi, care au asigurat zona, dar și polițiști. „În jurul orei 09.20, un apel primit la dispeceratul integrat ISU- Ambulanță prin intermediul numărului unic de urgență 112, anunța producerea unui incendiu în municipiul Focșani, la o gospodărie situată pe strada Petre Maior. În momentul sosirii forțelor de intervenție, s-a constatat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la acoperișurile a două locuințe, precum și la anexe. Cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Focșani au fost concentrate la fața locului, cu patru autospeciale de stins incendii și o autospecială pentru descarcerare. S-a intervenit atât pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, cât și pentru protejarea celorlalte imobile amplasate la distanțe foarte mici”, a transmis căpitan Cristina Duță, de la ISU Vrancea.
    Vasile Sârbu, unul dintre proprietarii locuințelor afectate, ne-a spus că nici nu era acasă la momentul izbucnirii incendiului, fiind sunat de copii. „Nu știu ce s-a întâmplat. Nu eram acasă. Mi-au dat telefon băieții că arde. Nu am făcut focul de ieri în sobă, nu știu de unde a luat foc”, a spus Vasile Sârbu, proprietarul casei de pe strada Muncii.

Două persoane au făcut atac de panică

    Două persoane, o femeie de 83 de ani și un bărbat de 41 de ani, au făcut atac de panică și au avut nevoie de îngrijiri medicale, fără să fie transportate la spital.
Incendiul a provocat pagube însemnate, după cum se arată în informarea pompierilor. „Două persoane, o femeie în vârstă de 83 ani și un bărbat în vârstă de 41 ani au suferit atac de panică și au fost preluate de un echipaj SAJ Vrancea. După acordarea primelor îngrijiri medicale la fața locului, deoarece starea lor de sănătate s-a ameliorat, au refuzat transportul la spital. În urma incendiului au ars acoperișurile a două locuințe alipite, pe o suprafață cumulată de aproximativ 200 mp, bunuri de uz casnic și gospodăresc din două anexe, lemne de foc și s-au deteriorat planșeele mai multor încăperi. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric”, au adăugat reprezentanții ISU.

O bătrână a ajuns la spital cu arsuri 

    Un alt incendiu a fost anunțat la Slobozia Ciorăști. Apelul prin 112 s-a primit la ora 09.50 și s-a anunțat că o butelie a luat foc în gospodăria unui cetățean din localitatea Slobozia Ciorăști. Imediat s-au deplasat la fața locului două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială de stins incendii și o ambulanță SMURD. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, s-a constatat că ardea gazul emanat dintr-o butelie. S-a acționat pentru răcirea acesteia, pericolul de explozie fiind, astfel, înlăturat.
    În încercarea de a aprinde aragazul pentru a prepara hrană, a luat foc gazul emanat din butelie, iar proprietara, în vârstă de 83 de ani, a evacuat butelia din locuință. În acele momente, a suferit arsuri de gradul I pe față și la nivelul membrelor superioare. Aceasta a fost preluată de paramedici, care i-au acordat primele îngrijiri medicale și au transportat-o la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?