Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO : Mărțișoare cu șnururi alb-roșii și alb-negre, flori și lumânări, la comemorarea a patru luni de la Colectiv


Mărțișoare cu șnururi alb-roșii și alb-negre, ghiocei, zambile, lalele și garoafe și o mulțime de lumânări au fost aduse luni la clubul Colectiv de supraviețuitori, părinți ai celor decedați, prieteni și apropiați ai acestora, în cadrul unei acțiuni organizate de Grupul de voluntari #ÎmpreunăRezistăm.
Zeci de persoane au venit să aprindă o lumânare, să aducă un buchet de flori și un mărțișor pentru cei care și-au pierdut viața în tragedia care a avut loc pe 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv. „Mi-a murit băiatul. Îl chema Laurențiu Vârlan, de la trupa Up To Eleven. Din patru, el a murit. Pe 11 februarie ar fi fost ziua lui de naștere. Ar fi trebuit să împlinească 31 de ani, însă nu a mai apucat. Ultima piesă a trupei se numea ‘Drum bun’. Așa îi spun și eu acum. În loc să-i spun ‘La mulți ani!’, îi spun ‘Drum bun, Leo!'”, a spus Maria Vârlan.

Ea a susținut că, la patru luni de la tragicul eveniment, nu s-a schimbat nimic, iar lucrurile, în continuare, „nu se văd prea bine”. „Nu s-a schimbat nimic. Doar nepăsare din partea lor, dar noi, părinții, vă dați seama că rămânem cu un gol în suflet toată viața. Să-ți pierzi copilul nu este chiar așa de ușor. Aș vrea să-i punem pe dânșii în situația noastră, adică să vină la un club, să bea un suc și să se distreze și să nu se mai întoarcă”, a adăugat Maria Vârlan.
Printre cei prezenți la comemorare s-a aflat și un grup de aproximativ 20 de copii, de 13-14 ani, de la Organizația „Ne Pasă”, veniți din Slatina, care au adus mai multe mărțișoare realizate de chiar de ei. Ei au desenat în fața clubului, din lumânări aprinse, o inimă cu mesajul „Ne pasă”. Doi dintre supraviețuitorii tragediei, Alexandra și Cătălin Scânteie, au fost și ei prezenți la eveniment. Ei au spus că, deși nu sunt încă recuperați complet, și-au dorit să vină să aducă o floare și să aprindă o lumânare pentru cei care au pierit. „Noi eram ca o comunitate, ne cunoșteam între noi, eram prieteni, nu cred că există cineva care a ieșit de acolo și să nu fi pierdut pe altcineva. Noi eram prieteni între noi, toți”, a spus Cătălin Scânteie.

El a adăugat că, după ce a fost nevoit să stea la pat patru săptămâni, a trebuit să reînvețe să meargă și, în prezent, mâinile încă nu poate să le folosească la capacitate maximă. „Acum trebuie să reînvățăm să ne mișcăm. Eu, cel puțin, stând la pat patru săptămâni am reînvățat să merg. Acum mâinile nu mai sunt funcționale sută la sută. (…) Apreciem mai mult sănătatea pe care am avut-o înainte. Cred că ne-am schimbat prioritățile în viață”, a afirmat Cătălin. El a precizat că acum are mai multă grijă unde intră. „Câte ieșiri sunt, dacă putem sta lângă ieșire, câte persoane sunt în acea încăpere, indiferent că este cofetărie, club, restaurant sau sală de concerte”, a completat Cătălin. 
Pe parcursul zilei de luni la Clubul Colectiv a fost și primarul interimar al sectorului 4 care a adus o coroană de garoafe roșii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?