Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Colegiul Unirea, platou de filmare pentru producția „Un pas în urma serafimilor”


Curtea Colegiului Național Unirea din Focșani a fost, sâmbătă, timp de câteva ore, platou de filmare. Mai mulți actori, profesioniști sau amatori, au judecat într-o secvență din filmul „Un pas în urma serafimilor”, pentru care a fost organizat casting în toamna anului trecut. Potrivit directorului Colegiului Unirea, Cornel Noană, astfel de secvențe au mai fost filmate în incinta unității de învățământ și anul trecut, în baza unui contract încheiat între producătorul filmului și Primăria Focșani. „S-au mai făcut filmări, au fost deja două în toamnă. Este un film despre un seminar teologic. Filmările au loc în baza unui contract care este avizat de primărie”, a afirmat Cornel Noană.
„Un pas în urma serafimilor”, debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu, a fost selecționat în secțiunea Talent Project Market, din cadrul celei de-a 11a ediții (2013) a „Berlinale Talent Campus”. Acesta face parte din Berlinale Co-Production Market – piața de proiecte a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. „Un pas în urma serafimilor” a fost unul dintre cele 10 proiecte finaliste, alese din cele 214 înscrise și singurul proiect românesc prezent în cadrul Berlinale Co-Production Market.
„Un pas în urma serafimilor” este produs de HiFilm Productions și a fost nominalizat în cadrul concursului de scenarii HBO/TIFF. De asemenea, a fost selectat în cadrul CineLink Project Market Sarajevo și Baltic Event Tallin, a participat la atelierul EKRAN organizat de Școala A. Wajda în Polonia și a reprezentat în 2012 România în cadrul Producers Lab, organizat de către European Film Promotion, în colaborare cu Toronto Int’l Film Festival.
La concursul de proiecte organizat de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) în 2013, „Un pas în urma Serafimilor”, de Daniel Sandu, a primit o finanțare de 1,4 milioane lei în categoria proiectelor de lungmetraje de ficțiune de debut.
Conform cinemagia.ro, „Un pas în urma serafimilor” tratează tema universală a maturizării, printr-o poveste bazată pe evenimente reale. Prin intermediul personajului principal (Gabriel, 14 ani) publicul va pătrunde în universul ermetic al unui seminar teologic ortodox, locul unde se formează viitorii preoți.
Vrâncenii care au dorit să fie figuranți în filmul „Un pas în urma serafimilor” s-au putut înscrie la casting, în septembrie anul trecut. Ei trebuiau doar să aibă vârsta cuprinsă între 5 și 70 de ani. Ziua de filmare a fost plătită cu 50 de lei. Înscrierile au avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță” din Focșani.
Regizorul Daniel Sandu colaborează cu producătorul de film Ada Solomon, cea care a produs, printre altele, și „Aferim!”. „Sunt oameni care mă interesează. Sunt oameni cu care am început deja să lucrez. Cu Daniel Sandu este o relație foarte veche. Anul ăsta (2015-n.r.) vom reuși, în sfârșit, să pornim la lucru la filmul lui de debut UN PAS ÎN URMA SERAFIMILOR, dar asta după 6 ani în care el a reușit să facă trei filme care au călătorit, i-au adus o recunoaștere, o împlinire, mai multă încredere în sine. În momentul în care mi-a bătut la ușă acum 6 ani avea doar o poveste în care credea foarte tare. Nu știam cine este”, a declarat Ada Solomon într-un interviu pentru cinemaframe.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?