Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Închisoare cu executare pentru bărbatul care și-a lovit un consătean cu securea


Un bărbat din Tulnici, care anul trecut și-a lovit un vecin cu securea, a fost condamnat la închisoare cu executare. Instanța de fond, respectiv Tribunalul Vrancea, i-a aplicat lui Florin V. o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare, soluția putând fi contestată de inculpat, dacă îl nemulțumește.
    „Condamnă pe inculpatul Vergică Florin pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor (…) la 3 ani și 4 luni închisoare. (…) Menține starea de arest preventiv a inculpatului. (…) deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului, durata reținerii și arestării preventive, de la 01.09.2015, la zi. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. (…) dispune confiscarea de la inculpat a una pereche papuci de culoare neagră; probă biologică; șapcă de culoare neagră cu dungi gri; secure cu mâner de lemn, bunuri care au fost ridicate de organele de politie cu ocazia cercetării la fața locului, aflate în camera de corpuri delicte a instanței. Obligă pe inculpat să plătească părții civile Serviciul de Ambulanță Vrancea suma de 1013,70 lei plus dobânda legală, reprezentând cheltuieli de transport, părții civile Spitalul Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani suma de 140,02 lei plus dobânda legală, și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni suma de 4178,46 plus dobânda legală reprezentând cheltuieli efectuate cu îngrijirile medicale acordate persoanei vătămate. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică azi, 22.02.2016”, a decis instanța.
     Conflictul dintre cei doi a pornit de la insistențele victimei de a primi țigări, băutură ori bani, după cum a susținut inculpatul în fața anchetatorilor. Florin V. a povestit că mergea la apă când s-a întâlnit cu victima, iar aceasta i-a cerut o țigară. Inculpatul a povestit că nu i-a dat victimei ce-i ceruse, numai că aceasta a insistat și s-a ținut după el, cerându-i apoi băuturi ori bani ca să-și cumpere. Înainte de a intra în curtea casei, inculpatul i-ar fi dat victimei o palmă în speranța că așa va scăpa de ea, lucru care nu s-a întâmplat. Victima ar fi intrat în curte după inculpat, moment în care acesta din urmă s-a enervat, a pus mâna pe o secure și a lovit victima cu ea. Loviturile i-au fost date victimei în cap, iar aceasta s-a ales cu răni grave.
Victima, de 56 de ani, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani, după care a fost trimis la un spital din București, întrucât starea sa era foarte gravă. „La data de 1 septembrie a.c., ora 14.00, polițiștii din Tulnici au fost sesizați despre faptul că V. Florin, de 32 ani, din comuna Tulnici, în timp ce se afla în curtea locuinței sale l-ar fi lovit cu un corp dur în zona capului pe B. Constantin, de 56 ani, din aceeași localitate. În urma primelor cercetări efectuate s-a stabilit faptul că între cei doi a avut loc un conflict spontan, în stradă, victima cerându-i tânărului bani pentru a-și cumpăra băuturi alcoolice. Întrucât victima, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în curte, V. Florin l-ar fi lovit în zona capului cu un corp dur”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea la momentul comiterii faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?