Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Marian Oprişan a rămas fără permis de conducere


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a rămas fără permis de conducere pentru următoarele 90 de zile. Decizia a fost luată vineri de magistrații de la Tribunalul Bacău și este definitivă. „Respinge, ca neîntemeiată, cererea de apel. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 19.02.2016”, au hotărât magistrații de la Tribunalul Bacău.
Lui Marian Oprișan i s-a reținut permisul pentru viteză în comuna băcăuană Nicolae Bălcescu, la începutul lunii august 2014. Întrucât a considerat că procesul verbal nu corespunde realității, Oprișan a contestat procesul verbal de contravenție și implicit măsura complementară de suspendare a permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Procesul s-a judecat la Judecătoria Bacău, instanță dând în iunie 2015 câștig de cauză poliției. Președintele Consiliului Județean Vrancea a făcut apel, dosarul ajungând la Tribunal. Instanța superioară s-a pronunțat vineri și a respins cererea făcută de președintele Marian Oprișan.
Acesta a declarat presei la momentul incidentului că „era noapte, în jurul orei 02.00, eram în afara localității și nu am depășit limita legală de viteză. Dar m-am supus regulilor organului de poliție, așa cum trebuie să facă toți cetățenii normali ai acestei țări”.
Perioada de 90 de zile poate fi redusă la 30 de zile. Asta se poate întâmpla în cazul oricărui șofer care se află în aceeași situație. Pentru reducere există niște condiții. Astfel, persoana care beneficiază de reducere trebuie să aibă permis de cel puțin un an, să nu mai fi avut permisul suspendat în ultimii doi și să nu mai fi beneficiat de reducere în ultimii 3 ani. În plus, persoanele care se găsesc în această situație trebuie să susțină și un test de verificare a cunoștințelor în domeniu, test ce conține 15 întrebări. Pentru a-l trece, cel care îl susține trebuie să răspundă corect la 12 întrebări.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?