Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO și GALERIE FOTO : Bazinul olimpic de înot din Focşani va fi inaugurat anul viitor


Lucrările la bazinul olimpic de la Focșani, construit în Cartierul Sud, continuă conform graficului de execuție, iar până în acest moment au fost executate 40 la sută din lucrări. Până în acest moment a fost turnată fundația obiectivului, au fost trasate utilitățile, au fost realizate cele două bazine, vestiarele, gradenele, iar în prezent se lucrează la montarea traverselor din lemn ale acoperișului, la bazinele propriuzise, inclusiv la armătura pentru rezistență a bazinelor dar și a stâlpilor de rezistență ai clădirii în care vor funcționa aceste bazine.

    Șeful de șantier, inginerul Florin Zăvoianu, a declarat că până în acest moment au fost realizate 40 la sută din lucrările prevăzute în acest proiect. „Lucrăm în flux continuu, iar în momentul de față suntem în grafic. Încercăm ca până la sărbătorile de iarnă să ridicăm mare parte din acoperiș, astfel încât lucrările să poată continua și pe perioada iernii. De asemenea, se lucrează la structura metalică, la partea de închidere a pereților și suntem într-un stadiu avansat. Practic avem de montat panourile la pereți, confecția de lemn a acoperișului, grinzile de susținere ale acoperișului, în formă de arce, care sunt din lemn special tratat, peste care vin panourile de pe acoperiș. În momentul de față am realizat tot ceea ce înseamnă structură metalică, turnarea de betoane și avem realizat 40 la sută din lucrări. Cu siguranță lucrările vor fi finalizate în primăvara anului viitor”, a precizat inginerul Florin Zăvoianu. Acesta a explicat că la finalul lucrărilor, acest proiect include un bazin de competiție cu o suprafață de 832 de metri pătrați, cu o adâncime de 2,3 metri, un bazin de antrenament de 312 metri pătrați, cu o adâncime variabilă între 1,2 și 1,6 metri, o tribună cu 400 de locuri. Clădirea a fost concepută pe trei niveluri: nivelul 1 corespunde subsolului destinat spațiilor tehnice, nivelul 2, sau parterul, este destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor și sălii bazinului iar nivelul 3 este destinat gradenelor și circulației spectatorilor.

Unul dintre cele mai moderne bazine de înot se construiește la Focșani

    Lucrările la acest important obiectiv de investiții au demarat în decembrie 2015, iar valoarea lucrărilor este de aproape 35 de milioane de lei. Lucrările sunt executate de Asocierea SC Construcții Erbașu SA București-SC Multinvest SRL Tîrgu Mureș. Bazinul olimpic de înot este construit în Cartierul Sud în zona în care a funcționat ștrandul din municipiul Focșani. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Termenul pentru finalizarea contractului este de 16 de luni de la data atribuirii. Bazinul de înot va fi construit pe o suprafață de 13.601 metri pătrați și va avea un bazin de competiții și un bazin de antrenamente. Suprafața desfășurată a investiției va fi de 5.988 metri pătrați, iar suprafața construită va fi de 3.380 metri pătrați. „Acest proiect este unul foarte frumos iar ca și noutate toate instalațiile aferente acestor bazine sunt automatizate, iar intervenția omului nu mai există și nici nu mai pot apărea greșeli în tratarea apei. Inclusiv filtrarea apei se face complet automatizat. Există și un sterilizator cu ultraviolete care economisește costul de întreținere al acestui bazin deoarece nu mai sunt folosite atât de multe substanțe în tratarea apei. Bazinul de înot va avea 400 de locuri pentru spectatori, zone de intrare inclusiv pentru persoanele cu dezabilități, iar accesul în bazine se realizează pe scări de inox”, a declarat inginerul Aurel Dumitrana, directorul Erbașu Construcții SA București.

    Cristian Erbașu, președintele grupului de firme Erbașu, a declarat că este un proiect foarte frumos, omologat de Federația Internațională de Polo și va fi al treilea bazin de acest gen ce este realizat în Romania, după cel de la Complexul Steaua și cel de la Miercurea Ciuc. „Proiectul va fi finalizat în 16 luni, conform termenului, dar noi sperăm să finalizăm lucrările mult mai repede, astfel încât locuitorii orașului Focșani și ai județului Vrancea să se bucure de acest bazin de înot. Ca și execuție putem să dăm asigurări că lucrările vor fi de cea mai bună calitate și că vom folosi forță de muncă calificată, inclusiv din zonă. Va fi o lucrare modernă la cele mai înalte standarde, atât ca elemente de construcție cât și ca echipamente ce vor intra în dotarea acestui bazin de înot”, a precizat Cristian Erbașu. 

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?