Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

ACȚIUNE DE AMPLOARE în Vrancea! Polițiștii au dat sute de amenzi și au întocmit dosare penale


Polițiștii vrânceni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune de amploare, pe raza întregului județ, ce a avut drept scop creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor. S-a acționat pe toate liniile și s-au dat peste 600 de amenzi, în valoare totală de peste 120.000 lei. S-au întocmit și dosare penale, 5 dintre infracțiuni fiind depistate în flagrant. La acțiune au participat polițiști de la aproape toate structurile, oamenii legii „vizitând” inclusiv localurile din Focșani.

    Acțiune de amploare a polițiștilor, în week-end-ul care a trecut. Peste 200 de oameni ai legii au participat la acțiune, fiind făcute verificări pe toate liniile. S-au dat peste 650 de amenzi, în valoare de peste 120.000 lei, cele mai multe pentru încălcarea regulilor de circulație. S-au făcut verificări și în baruri, dar și în târguri și piețe. 
La verificări au participat polițiști de la toate structurile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. „În perioada 12-14 februarie a.c. polițiștii vrânceni au acționat cu efective mărite cu scopul de a creștere gradul de siguranță, de a preveni infracțiunile, dar și pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea siguranței participanților la traficul rutier. În urma activităților desfășurate în intervalul 12-14 februarie a.c., au fost efectuate peste 150 de acțiuni și controale, au fost constatate 11 infracțiuni și au fost aplicate peste 650 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 120.000 lei. În cadrul acțiunii, au fost angrenați peste 200 de polițiști de la structurile de poliție rutieră, ordine publică, investigare a criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și alte structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, care au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și penală și impunerea unui climat de siguranță publică. Activitățile desfășurate s-au concretizat în constatarea în flagrant delict a 5 infracțiuni”, a transmis agent principal Lidia Brașoveanu, de la Biroul de Presă al Poliției.

Amenzi pentru viteză excesivă

    Din cele 530 de amenzi aplicate pentru abateri comise în trafic, peste 170 au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză. S-au reținut 21 de permise de conducere, dar și 15 certificate de înmatriculare. „În cadrul filtrelor organizate, polițiștii rutieri și de ordine publică au urmărit depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație. Pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 530 de sancțiuni contravenționale, dintre care 176 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, polițiștii au reținut 21 permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 120.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de peste 12.000 de lei”, a adăugat Lidia Brașoveanu.
    În timpul verificărilor făcute în trafic, polițiștii au folosit atât mașinile dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, cât și radarul tip pistol, pe care polițiștii vrânceni îl au în dotare de la începutul anului și care a făcut foarte multe „victime” în rândul conducătorilor auto.
    Polițiștii spun că acțiuni de genul celei din perioada 12-14 februarie vor mai fi făcute, scopul fiind acela de a-și face simțită cât mai mult prezența în rândul cetățenilor, dar și pentru a dispune măsuri acolo unde legea nu este respectată.

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?