Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

ULTIMA ORĂ! În Spitalul Județean NU EXISTĂ copii cu Sindrom Hemolitic Uremic


În Spitalul Județean de Urgență „Sf Pantelimon” Focșani nu există cazuri de copii diagnosticați cu Sindrom Hemolitic Uremic, se precizează într-un comunicat al unității spitalicești. Conducerea unității arată că în ultimele două săptămâni Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani nu a făcut nici un transfer de copii către spitalele din București. 
Mai mult, arată reprezentanții Spitalului Județean, „în ultimii 3 ani, nu s-a înregistrat niciun caz de sindrom hemolitic uremic, acest sindrom fiind ținut sub supraveghere strictă de către Ministerul Sănătății, prin raportări săptămânale”. 
În comunicat se mai arată că „Spitalul Județean de Urgență „Sf Pantelimon” Focșani nu are niciun interes să ascunda cazurile de îmbolnăviri, din contra rolul instituției sanitare este acela de a le diagnostica, de a le monitoriza, de a le trata și de a le raporta prin Serviciul de Prevenire și combatere a infecțiilor nosocomiale către Direcția de Sănătate Publică Județeană Vrancea”.
Precizările apar în contextul în care trei copii din Argeș au murit și alți șapte sunt în continuare internați la Spitalul „Marie Curie” cu sindrom hemolitic-uremic.
Microbiologul Alexandru Rafila, consilier onorific al ministrului Sănătății, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că va fi făcută o investigație epidemiologică în județul Argeș în zonele de unde provin copiii cu sindrom hemolitic-uremic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?