Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

AMENZI de 7.400 lei la unitățile din industria agroalimentară din Vrancea


Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea a acordat, în cursul lunii ianuarie 2016, amenzi în valoare de 7.400 lei unităților din industria agroalimentară pentru „nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare, precum și a instalațiilor și utilajelor folosite, etichetare necorespunzătoare, comercializarea directă a produselor alimentare în spații necorespunzătoare și fără respectarea condițiilor de igienă”, după cum se arată într-un comunicat al ANSVSA.
    Conform sursei citate, luna trecută, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și cea a municipiului București au desfășurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară. Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități în următoarele domenii de activitate: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare pentru produse alimentare, semințe, legume și fructe.
    Controlul unităților a vizat aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare ale materiilor prime și ale produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților. În luna ianuarie a acestui an au fost efectuate, la nivel național, 5.896 de controale, în urma cărora au fost aplicate 71 de amenzi contravenționale în valoare de 97.400 de lei și au fost acordate 81 de avertismente.
    Neconformitățile constate și sancționate au fost cele privind: respectarea regulilor de igienă (depozitare, pereți, tavan, paviment, spații, proces verbal DDD, ustensile, utilaje, autocontrol, manipulare, iluminat, sifoane pardoseală, substanțe dezinfectante, mese, sursă apă caldă, programe igienă, frigider, mucegai); documentarea și implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP (monitorizare); produsele alimrentare (etichetare, buletine analiză, ambalare); documentare (documente însoțitoare, trasabilitate); personalul (echipament protecție, fișe aptitudini, control sănătate); altele (înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, comercializare, compatibilități).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?