Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO EXCLUSIV și GALERIE FOTO : SPARGERE ca în filme la market Laura! Hoții au acționat cu cagule pe față


Doi tineri din Brăila au venit la Focșani cu gândul de a fura. S-au oprit la market Laura, din zona Gării, și au crezut că vor da lovitura. Nu a fost așa, pentru că au fost prinși și dați pe mâna polițiștilor. Unul dintre ei a fost prins chiar în magazin, în timp ce se ascundea de anchetatori, iar celălalt a fost prins ceva mai târziu, în timp ce se pregătea să părăsească orașul, la volanul autoturismului cu care venise la furat. Amândoi au fost duși la audieri la sediul Poliției municipiului Focșani, după care oamenii legii de la Biroul de Investigații Criminale i-au adus din nou la magazin, pentru reconstituire. Hoții au fost nevoiți să le arate anchetatorilor tot ce au făcut în noaptea de joi spre vineri. Potrivit unor surse, cu cei doi ar mai fi fost o persoană, care ar fi reușit să fugă. Dacă nu ar fi fost prinși, hoții ar fi plecat la Brăila cu mașina doldora de țigări. Vineri, Robert Cristian C., de 26 de ani, care a fost prins în magazin, și Ionel T., de 19 ani, tânărul prins în mașină, au fost reținuți.

    Doi tineri, unul de 26 de ani, iar celălalt de 19 ani, din Brăila, au fost reținuți de polițiștii vrânceni, după ce au dat o spargere la market-ul Laura, din zona Gării din Focșani. Sunt voci care spun că ar fi fost trei hoți, dar unul ar fi reușit să scape. Brăilenii au venit în Focșani pregătiți să dea o mare spargere, deoarece aveau la ei cagule, mănuși și alte obiecte pe care să le folosească la comiterea de infracțiuni. Ajunși în Focșani, tinerii, care au venit cu un Audi, și-au făcut planul. Cel de 19 ani, Ionel T., a rămas în mașină, iar cel de 26 de ani, Robert Cristian C., și cu încă unul, din câte se pare, au intrat în magazin. Au pătruns în interior pe un geam, din spatele clădirii.
    Au început să încarce mai mulți saci negri, din plastic, cu baxuri cu țigări. La un moment dat, un senzor de mișcare de la sistemul de alarmă s-a pus în funcțiune, semnalul fiind transmis către firma Axel, care asigură paza. Doi agenți de pază au ajuns imediat la obiectiv și au observat o persoană care fugea pe scări, către un etaj superior. Agenții de pază au verificat zona și au găsit inițial un sac plin cu baxuri de țigări, apoi încă trei. „Am fost solicitați prin dispeceratul nostru și am plecat cu colegul meu imediat acolo. Am ajuns într-un minut. Când am ajuns, am observat o persoană care fugea pe scări către un etaj superior. Am verificat apoi tot perimetrul, iar când am ajuns în spate, am escaladat o magazie și am văzut un sac negru din plastic. L-am verificat și era plin cu baxuri de țigări. Am mai urcat puțin și erau încă trei saci. L-am alertat imediat pe colegul meu, care a anunțat dispeceratul și apoi a fost anunțată poliția. Împreună cu poliția și administratorul, hoțul a fost prins în clădire”, ne-a spus Nicușor Răileanu de la firma de pază Axel.

Polițiștii au instituit filtre prin Focșani 

    Polițiștii au ajuns și ei la fața locului imediat ce au fost anunțați și au dispus toate măsurile pentru prinderea hoțului ascuns în magazin, dar și a celui care era în mașină și care între timp se făcuse nevăzut. Astfel, au fost instituite filtre la ieșirile din Focșani, iar numărul polițiștilor prezenți pe străzi a fost suplimentat. După ceva timp, mașina cu care se deplasa hoțul, de 19 ani, a fost identificată.
Tinerii nu au mai plecat acasă, pentru că au ajuns direct la sediul Poliției municipiului Focșani, unde au fost audiați de oamenii legii din cadrul Biroului de Investigații Criminale. „La data de 5 februarie a.c., ora 00.20, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că în interiorul unui market din localitate se află o persoană, fiind activată alarma de efracție. În urma deplasarii cu operativitate la fața locului, polițiștii au izolat zona și au depistat la etajul al doilea al imobilului, un tânăr de 26 ani, din municipiul Brăila, care purta mănuși și cagulă și încerca să se ascundă printre rafturile magazinului. Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că în imobil au pătruns două persoane ce încercau să sustragă diferite produse, dar și faptul că o persoană bănuită de săvârșirea faptei se deplasează cu un autoturism. Polițiștii au instituit imediat filtre în municipiul Focșani, fiind totodată mărit numărul de patrule mixte pedestre în zona respectivă, iar la ora 04.40 autoturismul a fost depistat pe raza municipiului, la volan aflându-un tănăr, de 19 ani, din municipiul Brăila. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 25.000 lei, a fost recuperat în totalitate, urmând a fi predat părții vătămate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar cercetările continuă în vederea documentarii întregii activități infracționale”, a transmis subcomisar Bogdan Toader de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

„Noi muncim până ne ia dracu și alții vin și fură”

    Vineri dimineață, cei doi brăileni au ajuns din nou la market Laura, de această dată nu singuri și nici cu intenția de a fura, ci însoțiți de polițiștii, cărora au fost nevoiți să le arate pas cu pas tot ce au făcut.
    Prezent la fața locului, pe durata reconstituirii, a fost și patronul magazinului, Maricel Badiu. „Era o persoană cu cagulă pe față. Imediat ce am văzut, m-am îmbrăcat și am venit aici. Aici erau băieții de la firma de pază Axel. Unul a fugt, iar altul era înăuntru și a fugit pe scări către un etaj superior. Era ascuns după niște mese, la etajul II.  A venit poliția și l-a luat. Norocul a fost că sistemul de alarmă a funcționat perfect, iar monitorizarea camerelor pe care o fac de acasă a mers extraordinar de bine. Paguba era mare și putea fi și mai mare. Au luat doar țigări, pentru că le vând repede. Eu le-aș face multe, dar să le facă legea ce trebuie să le facă. Noi muncim până ne ia dracu și alții vin și fură”, a spus administratorul Maricel Badiu.
    Vineri după-amiază, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore. Nu este exclus ca brăilenii să mai fi dat și alte spargeri, întrucât după arsenalul de ustensile din mașină nu păreau a fi începători. Astfel, polițiștii focșăneni vor continua cercetările în cazul acestei spargeri, pentru a le documenta întreaga activitate infracțională, dar și pentru a-l identifica pe cel de-al treilea hoț.


10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?