Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Mai multe cadre didactice pensionare, menținute la catedră


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au publicat, pe site-ul instituției, tabelul nominal cu personalul didactic ce îndeplinește condițiile legale de pensionare la 1 septembrie și care solicită menținerea în activitate ca titular, în anul școlar 2016-2017. Potrivit informațiilor postate pe site-ul ISJ, 143 de cadre didactice au formulat cereri pentru menținerea în activitate, dintre care două au primit acceptul consiliului de administrație al școlii, cu mențiunea că nu îndeplinesc condițiile legale, iar zece au primit refuz. După soluționarea contestațiilor, reprezentanții ISJ au decis că 134 de cadre care îndeplinesc vârsta de pensionare vor rămâne în activitate.
Înainte de contestații, învățătoarea Elvira Dumitrașcu și educatoarea Maria Dascălu, de la Școala Gimnazială Ion Diaconu din Tulnici, au primit acceptul consiliului de administrație din cadrul unității de învățământ pentru continuarea activității, cu mențiunea că nu îndeplinesc condițiile legale. Au primit „refuz” cadrele didactice Antonel Gavriliu, profesor agricultură-horticultură la Colegiul Tehnic V. D. Cotea din Focșani, Floarea Dinescu, Maria Giurgea și Magdalena Tereza Popa, educatoare în cadrul Liceului Tehnic G. G. Longinescu, care are și o grădiniță în structură, Florica Filip, educatoare la Școala Gimnazială Vizantea Răzășească, Vasilica Moraru, învățătoare la  Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, Mihaela Livia Nechita, profesoară de matematică la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Focșani, Zoia Stoica, profesoară de matematică la Colegiul Tehnic V. D. Cotea, Ana Jelea, profesoară de mecanică la Colegiul Tehnic V. D. Cotea, și Mihai Dobrescu, profesor instruire practică/ mecanică agricolă, la aceeași unitate de învățământ.
După soluționarea contestațiilor, au fost admise doar cererile celor trei educatoare de la Liceul Tehnic G. G. Longinescu, care vor rămâne la catedră. Celelalte nouă cadre didactice vor ieși la pensie, așa cum s-a și decis  inițial.
Lista cu personalul didactic ce a depus cereri de menținere în activitate AICI și lista cu dosarele aprobate AICI.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?