Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO : Lucrările de modernizare a Școlii 3 sunt gata. Va fi SINGURA unitate din Focșani în care se va învăța într-un singur schimb


Școala numărul 3 va fi singura din Focșani în care, din toamnă, nu se   va învăța în două schimburi, a declarat directorul unității de învățământ, Mihai Neagoe, în timp ce ne arăta, mândru, viitoarele clase, laboratoarele, cancelaria, sala de sport, cabinetul medical, unde copiii vor fi verificați în fiecare dimineață de asistentă și medic, etc… O școală modernă, unde din ce în ce mai mulți părinți vor să își înscrie copiii la cursuri, dă asigurări acesta.
Unitatea de învățământ a intrat într-un amplu program de reabilitare în vara anului trecut, iar acum mai are nevoie doar de mobilier în clase și birouri și parchet în sala de sport. În prezent, cadrele didactice și elevii sunt împărțiți între două unități de învățământ, unii învață la Grădinița 2, alții la Liceul G.G. Longinescu.
Profesorul Mihai Neagoe speră ca mutarea înapoi la Școala nr. 3 să aibă loc spre sfârșitul lunii martie. Este obligatoriu, susține acesta, dat fiind că în actualele condiții nu pot fi susținute evaluările elevilor de clasele a II-a și a IV-a. „Toate lucrările sunt gata. Mai avem de montat parchetul în sala de sport și băncile, care nu știu când vor veni. Se ocupă cei de la primărie. Mizăm ca la sfârșitul lunii martie, cel târziu, să ne mutăm. Evaluarea națională la clasele a II-a și a IV-a nu poate fi susținută acolo (la Liceul G.G. Longinescu și Grădinița nr. 2-n.r.). Clasele sunt împărțite, unii învață la Grădinița nr. 2, alții la Liceul nr. 3 G.G. Longinescu. Trebuie urgent să ne mutăm pentru evaluare, căci trebuie să fie toți elevii în aceeași locație”, a precizat directorul.
În tot acest timp, ne-a arătat, pe rând, și camerele de supraveghere, hidrantul pentru stingerea vreunui eventual incendiu, conductele de alimentare cu apă rece și caldă și cu agent termic pentru încălzire. „Totul este nou. Au fost refăcute instalațiile sanitare, electrice, termice. Avem alimentare cu căldură de la ENET, dar va fi bine deoarece au fost schimbate toate conductele până la punctul termic. Noi nu am avut probleme cu căldura nici înainte. Au fost montați senzori de fum, având în vedere evenimentele din clubul Colectiv, senzori de mișcare dacă intră cineva prin efracție. Avem 24 de camere de supraveghere”, a adăugat el.

60 de copii, mutați de părinți la alte școli

La Școala nr. 3 din Focșani învață 630 de elevi, cărora le predau peste 40 de cadre didactice. Directorul afirmă că de când a intrat în procesul de reabilitare, unitatea a pierdut 60 de copii. Nu disperă, dat fiind că din ce în  ce mai mulți părinți se interesează de unitatea pe care o conduce în vederea înscrierii copiilor. „Sigur în toamnă facem câte 3 clase pregătitoare și a V-a, sperăm ca de la 1 septembrie să atragem cât mai mulți elevi. De când școala a intrat în reabilitare am pierdut 60 de copii. Am avut noroc totuși că timpul a fost bun, iar TPL a asigurat transportul. Avem copii din întreg Focșaniul, dar și din alte localități ale județului, Mircești, Golești, chiar Dumbrăveni. Părinții lucrează în oraș, își lasă copiii la step și îi iau când termină programul”, a spus profesorul Neagoe.
Școala nr. 3 are în subordine și o grădiniță, prichindeiii având repartizare clasele de la parter. Din toamnă, preșcolarii vor fi mutați la Grădinița 16. Prin urmare, va fi mai mult spațiu pentru elevii de clasele 0-VIII, care vor învăța, de la 1 septembrie, într-un singur schimb. „Grădinița 16 va prelua preșcolarii de la 1 septembrie, așa că noi preluăm și parterul clădirii. Va fi singura unitate de învățământ în care se va învăța într-un singur schimb, de la 8 la 14.00. Cei de la step vor învăța până la ora 16.00”, a adăugat profesorul, care a precizat că, în acest an, unitatea de învățământ sărbătorește 25 de ani de existență.
Lucrările de reabilitare a unității de învățământ au început la sfârșitul lunii iulie anul trecut, fiind executate de „PIF&LMS Company”. „S-a lucrat bine. Au fost zile în care aveam și 60 de muncitori”, a dat asigurări directorul Neagoe. Valoarea contractului este de 2,08 milioane lei, la care se adaugă TVA de 501,1 mii lei. 
    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?