Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Monitorul de Vrancea și HappyCinema vă invită la film: Concussion


În regia lui Peter Landesman (Trade, Parkland, Kill the Messenger), Concussion este un thriller bazat pe povestea reală și controversată a medicului legist de origine nigeriană Bennet Omalu (Will Smith).
    În timpul autopsiilor pe care le realizează în Pittsburgh, doctorul Omalu vorbește cu cei care au decedat, pe care îi consideră pacienții lui, pentru a afla ce li s-a întâmplat – un mod excentric de a-i trata cu respect și compasiune. Însă atunci când analizează corpul lui Mike Webster (David Morse), un fost jucător de fotbal american, Omalu descoperă neregularități neurologice. Webster, deși murise în urma unui infarct, prezenta semne de demență cauzată de comoții craniene, suferite de-a lungul numeroaselor lovituri puternice din timpul meciurilor, tipice pentru acest sport. Astfel, doctorul Omalu face o descoperire medicală importantă, sub forma condiției medicale necunoscute până atunci – encefalopatie cronică traumatică, afecțiune care face victime în rândul jucătorilor de fotbal american.
    Încercând să-și facă descoperirile cunoscute, doctorul Omalu devine ținta presiunilor Ligii Naționale de Fotbal, o instituție extraordinar de puternică și influentă, care este direct amenințată de constatările medicului. În urma conflictului cu Liga și cu autoritățile care îl persecută, doctorul ajunge să își piardă slujba și locuința. Câțiva ani mai târziu, Omalu, reabilitat social, a luat-o de la capăt în California, unde locuiește împreună cu familia sa, în vreme ce encefalopatia cronică traumatică a devenit o afecțiune medicală cunoscută, care îi afectează pe 28% dintre cei care au curajul să practice periculosul sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?