Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Cadrele didactice pot face propuneri pentru modificarea fișei la gradația de merit


Reprezentanții Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea așteaptă propuneri de la colegii membri de sindicat pentru modificarea modelului de fișă ce trebuie depus în vederea obținerii gradației de merit. Dosarele pentru obținerea gradației de merit pot fi depuse din martie, iar până atunci modelul de fișă trebuie stabilit și aprobat.
Potrivit liderului SLI Vrancea, Emil Tudor, în prezent, dosarul ce trebuie întocmit de cadrele didactice în vederea obținerii gradației de merit este foarte stufos, fiind cerute hârtii fără nicio relevanță în activitatea didactică. De asemenea, sindicaliștii ar dori ca titlul de doctor să fie luat în considerare la gradația de merit doar dacă este în domeniul pregătirii didactice. Asta pentru că unii profesori dețin titlul de doctor, dar nu în domeniul pe care îl predau la catedră. „Noi am transmis colegilor hotărârea Federației și astăzi (ieri-n.r.) am discutat prelungirea termenului pentru depunerea propunerilor privind modificarea modelului de fișă pentru obținerea gradației de merit. Termenul era mâine, dar a fost prelungit cu o săptămână. Avem semnale de la colegi că în dosarul pentru gradația de merit trebuie depuse acte care nu sunt specifice specializării. Dosarul cuprinde mai multe hârtii fără relevanță pentru activitatea didactică. Am dori ca titlul de doctor să fie luat în calcul doar dacă este în pregătirea didactică. Propunerile primite le vom centraliza la nivelul federației și le vom transmite la minister. În martie trebuie depuse dosarele, iar în februarie trebuie să ajungem la o formă finală, de comun acord. Modelul de fișă va fi analizat și în comisia paritară de la ISJ pentru a adăuga specificul local”, a afirmat Emil Tudor.
Cadrele didactice interesate pot face propuneri de modificare a fișei gradației de merit la adresa http://slivrancea.blogspot.ro/2016/01/in-atentia-membrilor-de-sindicat.html. „În atenția membrilor de sindicat. În perioada 22 – 30 ianuarie 2016, SLI Vrancea adună propuneri privind îmbunătățirea/ punerea în acord cu prevederile legale în vigoare (a) fișelor de evaluare a activității personalului didactic și didactic auxiliar în vederea acordării gradației de merit, conform OMEC 5557/2015. (…) Propunerile membrilor de sindicat vor fi transmise direct la sediul SLI Vrancea sau la următoarele adrese de email: sli_vrancea@yahoo.com, slivrancea@gmail.com”, este anunțul postat de Biroul Operativ al SLI Vrancea, pe site-ul propriu.
 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?