Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: „Dar din dar te ajută să fii voluntar”, proiect al Colegiului Economic din Focșani

Ca în fiecare an, în perioada 19-22 decembrie, elevii și colectivul profesoral al Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani au fost desemnați „Spiridușii lui Moș Crăciun”. Aceștia au adus bucurii mai multor familii cu situații modeste cu prilejul proiectului educațional „Dar din dar te ajută să fii voluntar”. Conform datelor transmise de consilierul școlar Duță Tatiana, în acest an i-au avut ca parteneri ai proiectului pe reprezentanții firmelor Branko, Paco și ai Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea.

Proiectul a avut două obiective: susținerea elevilor cu situații modeste din punct de vedere financiar, din Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani; susținerea unor familii din Vrancea, cu venituri financiare scăzute. Susținuți de directorul Bocsok Gabriela, directorul adjunct Tudor Mihaela, alături de profesorii coordonatori: consilier școlar Duță Tatiana, consilier educativ Fiștoc Mihaela, spiridușii lui Moș Crăciun reprezentați de Avram Laurențiu Gabriel (președintele Consiliului Școlar al Elevilor), Borțum Andrei și Drăghiea Robert au pornit cu daruri (dulciuri, alimente, hăinuțe, jucării) în diverse localități, reușind în final să ajungă la 15 familii din județul Vrancea. „Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să împarți din puținul tău celor care au diferite probleme. Societatea în care trăim este caracterizată de diversitate: familii cu o venituri financiare mari, medii și cel mai dureros, familiile ce trăiesc într-o sărăcie lucie. Proiectele de voluntariat oferă posibilitatea atât elevilor cât și cadrelor didactice să se dezvolte profesional și personal într-un mod armonios, dezvoltându-se astfel spiritul civic și o mai bună integrare socială. Pe această cale vă mulțumim pentru implicare și promptitudine. Ne bucurăm că aţi acceptat această provocare şi ne dorim să păstrăm această colaborare și pe viitor!”, a spus consilierul școlar Duță Tatiana.

Uimiți și impresionați de situațiile întâlnite, de bucuria transformată în lacrimi a bătrânilor nevoiași și în suferință, îndemnul a fost să facă aceste gesturi de caritate nu doar în preajma sărbătorilor, ci de fiecare dată când vor avea prilejul. „Vă multumesc din suflet tuturor pentru acest cadou neașteptat! Anul acesta, Crăciunul este mai plăcut pentru mine datorită vouă. Vă urez ca sărbătorile de iarnă să vă aducă liniște, căldură și armonie în suflet. Crăciun fericit!”, este mesajul unuia dintre elevi. „Aș vrea să mulțumesc conducerii Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” și doamnei consilier școlar Duță Tatiana, pentru activitatea caritabilă pe care o desfășoară în fiecare an, oferind suport copiilor care provin din familii defavorizate. La inițiativa doamnelor director și a doamnei consilier școlar, colegii mei din întregul liceu se străduiesc, în preajma sărbătorilor, să facă gesturi umanitare, în sprijinul elevilor cu diferite nevoi. Sunt recunoscător că mă aflu printre cei incluși în acest proiect, iar gestul făcut de dumneavoastră mă ajută foarte mult, mai ales că dincolo de ajutorul material, simt din plin și sprijinul dumneavoastră sufletesc! Sărbători fericite și binecuvântate!”, a spus un alt elev.

„Ca beneficiar, această sumă mă va ajuta cu siguranță anul viitor pentru orice problemă care necesită susținere financiară, pot spune că sunt un fel de „bani pentru zile negre”. Sper din suflet ca și următorii beneficiari să fie la fel de bucuroși ca mine și să îi folosească util”, este părerea unui elev care a primit sprijinul colegilor săi. „Am fost plăcut surprinsă când am primit ajutor din partea acestor oameni minunaţi şi le mulţumesc pentru binele făcut. Sunt mândră că mai există astfel de oameni printre noi. Sper ca această activitate să continue pentru a putea fi ajutaţi şi alţi copii”, este opinia altui beneficiar. „Din adâncul inimii vreau să-mi exprim recunoștința față de dumneavoastră. Acest gest mi-a înseninat ziua și mi-a adus un zâmbet pe buze. Sunteți o persoană minunată și îmi doresc ca totul să fie minunat în viața dumneavoastră. Vă doresc sănătate, pace, frumusețe și fericire, iar inimii, un ritm vesel de inspirație și de dragoste”, a spus un altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?