Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Soluții pentru comunitatea mea”, la Pufeşti


Asociația EVA – Educație, Viață, Adevăr – în calitate de beneficiar, împreună cu Primăria Comunei Pufești, în calitate de partener, lansează vineri studiul „Soluții pentru comunitatea mea”, în cadrul proiectului „Comunități rurale implicate – Autorități locale responsabile”. Conform comunicatului de presă trimis redacției, lansarea studiului „Soluții pentru comunitatea mea” aduce la cunoștință lipsa de comunicare dintre cetățean și autoritate, pe care o întâlnim în mediul rural, dar și diferitele probleme pe care le are o comunitate: lipsa locurilor de muncă, migrația populației active, veniturile scăzute, lipsa unor mijloace moderne de producție în agricultură, slaba valorificare a produselor din agricultură și, nu în ultimul rând, nivelul de pregătire inferior celui din mediul urban.
Studiul încearcă să scoată în față și beneficiile locuitorilor comunității Pufești, prin diferitele analize care au dus la realizarea acestui studiu, respectiv cu ajutorul interviurilor, chestionarelor, focus-grupurilor, dar și ale diferitelor întâlniri de lucru și dezbaterilor publice. Cristina Pădurariu, coordonatorul de proiect, transmite că fiecare comunitate se confruntă cu diferite probleme, mai mari sau mai mici, dar pentru fiecare există câte o soluție, de aceea studiul „Soluții pentru comunitatea mea!” vine în ajutorul autorităților, dar și al cetățenilor.
Proiectul are o perioadă de implementare de 10 luni, cu o valoare totală de 26.310 euro, din care 83,96 %, respectiv 22.508 euro, finanțare nerambursabilă. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?