Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : BANII cumpără orice. Tânărul cu Audi care a accidentat o femeie în zona ANL Focșani a scăpat de dosar, dar tatăl lui a rămas dator vândut


Luminița Nourescu, accidentată în vara anului trecut pe trecerea de pietoni de la ANL-urile de la ieșirea din Focșani spre Golești, spune că tatăl tânărului care a acroșat-o a uitat-o complet, atât pe ea cât și pe băiatul său, la rându-i rănit în accident, deși i-a promis că a o va ajuta. Femeia susține că tatăl șoferului ar fi convins-o să renunțe la plângere și să spună că nu are pretenții, motiv pentru care dosarul a fost închis. În timp ce femeia susține că în trei luni a primit doar 800 lei, deși i s-a promis un salariu lunar de 1.000 lei, Marian Grădișteanu, tatăl șoferului, ne-a prezentat o cu totul altă variantă. Omul susține că a cheltuit mai bine de 40 mii lei cu spitalizarea, controalele, datoriile familiei femeii de ordinul miilor de lei la chirie și energie electrică, dar și cu achiziționarea unor bunuri, cum ar fi tabletă, frigider și televizor. Marian Grădișteanu a adăugat că luna trecută i-a trimis femeii 800 lei, un porc de 1.500 lei, dar și alte produse, astfel încât familia Nourescu să aibă ce să pună pe masa de Crăciun. A spus că este om de cuvânt și că își va îndeplini obligațiile așa cum a promis, rugând-o pe femeia accidentată de fiul său să ia în calcul toate cele primite, pentru că și produsele costă bani.

    Luminița Nourescu, de 47 de ani, care în vara anului trecut a fost grav accidentată pe trecerea de pietoni de la ANL-urile de la ieșirea din Focșani spre Golești, de un Audi condus de un tânăr de 18 ani, susține că este disperată și are nevoie de ajutor. Femeia a declarat în fața anchetatorilor că nu are pretenții de la șofer, nici măcar pentru fiul său, la rându-i rănit, motiv pentru care anchetatorii au dat clasare. Acum susține că regretă că a renunțat la dosar deoarece nu are de nici unele, la muncă nu poate merge, iar tatăl celui care a accidentat-o ar fi uitat-o. Spusele ei sunt contrazise de Marian Grădișteanu, tatăl șoferului, care susține că a făcut tot ce s-a putut face și că va continua să ajute familia. Adevărul pare a fi undeva la mijloc. Fie unii vor mai mult decât li se cuvine, fie celorlalți li se pare că este suficient ce au făcut și nu este nevoie de mai mult.
    Luminița Nourescu afirmă că Marian Grădișteanu i-ar fi promis marea cu sarea, iar o bucată de timp, adică până când ea a declarat la poliție că nu are nicio pretenție, s-a și ținut de promisiuni. După clasarea dosarului, susține femeia, a fost complet uitată și ea, și fiul ei. „Accidentul a avut loc pe 6 iunie 2015 pe trecerea de pietoni de la ANL-uri. Am fost accidentată și eu, și copilul, iar după două zile eu am ajuns la București, unde am fost operată de trei ori. Nu-mi amintesc momentul accidentului. Știu doar că ne-am asigurat și apoi am traversat. Dinspre Golești venea o Dacia, care ne-a acordat prioritate, și apoi a venit mașina Audi, nu știu de unde și cum s-a întâmplat. Copilul a rămas aici la spital, iar pe mine m-au trimis la București. Aici am fost operată de trei ori la mâna dreaptă și la piciorul drept, unde am și placă. Am stat în spital până pe 22 iunie și apoi am venit acasă. Am înțeles că în perioada în care am fost în spital, Marian Grădișteanu, tatăl celui care m-a accidentat, i-a dat soțului cam 2.000 lei. În perioada în care dosarul a fost deschis, domnul era foarte activ, suna, se interesa. A spus că mă va ajuta mereu, numai să nu aibă copilul probleme, că s-a întâmplat și că așa a fost să fie. Eu nu am încredere în oameni, dar în el am avut, când îl vedeam că îmi spunea cu mâna pe inimă că nu ne lasă! A venit în iulie și pentru că aveam datorii, l-am întrebat ce facem. M-a întrebat dacă ajung 4.000 lei să ne descurcăm cu ce aveam atunci. A zis ca să nu fie discuții, să facem la notar cu banii ăștia. A venit notarul acasă și am semnat că mi i-a dat pe cei 4.000 lei și ceilalți 2.000, fără să se mai facă referire și la alte obligații. Am crezut că e om de cuvânt, dar de trei luni mi-a dat 800 lei, atâta este un salariu?”, s-a întrebat, retoric, Luminița Nourescu, care este dependentă de o cârjă. 

„A promis un salariu lunar”

    Femeia spune că tatăl celui care a accidentat-o i-a promis că îi va da lunar un salariu, până când ea va putea să muncească, numai că nu s-ar fi ținut de promisiune. „Și-a luat angajamentul că ne va ajuta lunar. Nu pe hârtii este asta, ci a fost vorba de o înțelegere verbală, pentru că m-a convins că e om de cuvânt. A zis să nu-mi fac probleme, că îmi va asigura un salariu lunar. A spus de 1.000 lei. După ce s-a văzut cu plângerea retrasă, a uitat. De pe 18 octombrie (2015-n.r.) și până acum am primit 800 lei, în trei luni. Și mi-a trimis de Crăciun niște carne și niște mălai”, a adăugat Luminița Nourescu. 
    Femeia spune că, acum, Marian Grădișteanu nici nu i-ar mai răspunde la telefon, de fiecare dată când încearcă să-l sune acesta respingându-i apelul. Familia locuiește cu chirie la Suraia și plătește lunar 400 lei. În plus, băiatul este elev la Focșani și zilnic are nevoie de bani de navetă, iar singurul întreținător al familiei este soțul, care este taximetrist și nu câștigă suficient cât să le ajungă la toți trei. „Mi-am vândut lucrurile personale din casă, pentru că nu aveam bani de niciunele. Au fost zile când nu am trimis copilul la școală, că nu am avut bani să-i dau. Nu am lemne și stau toată ziua în frig pentru că nu-mi permit să fac căldură, iar de dus la controale de unde bani? Am paralizat de frig în casă. Am făcut o mare greșeală că am declarat la poliție că nu am pretenții, asta pentru că a insistat foarte mult să nu ajungă copilul în instanță și m-am gândit că nu vreau să fac rău. A mai spus că mă ajută să-mi fac pensie, dar nu m-a mai ajutat cu nimic. Așa e când te vezi cu sacii în car! Vine chiria acum… cu ce o plătesc?”, a întrebat Luminița Nourescu.
Aceasta susține că cheltuie bursa fiului său pentru nevoile casei și că ar vrea să facă ceva pentru redeschiderea dosarului, dar nu știe ce, iar de avocați nu are bani.

„Până acum am cheltuit peste 40 mii lei și o voi ajuta și de acum”

    Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, Marian Grădișteanu are cu totul și cu totul o altă variantă. El ne-a spus că și-a îndeplinit obligațiile și că va face același lucru în continuare. Totodată, o roagă pe Luminița Nourescu să facă referire și la banii ori bunurile primite fără documente, nu doar la ce s-a trecut pe hârtii.
    Marian Grădișteanu ne-a precizat că ar fi cheltuit peste 40.000 lei de la momentul accidentului și până în prezent. „Eu nu contest ce spune doamna, dar adevărul este altul. Copilul meu este vinovat de accident și de aceea am considerat că trebuie să ajut. M-am ocupat din primul moment, i-am plătit inclusiv asigurarea pe lunile din urmă pentru a beneficia de toate. Eu am fost cu ea la toate controalele și am plătit tot ce a fost nevoie, conform hârtiilor pe care le am. I-am dat săptămânal câte 500 lei, adică 2.000 lei pe lună. Moral, eu trebuie să fac toate aceste lucruri. În octombrie i-am trimis 1.000 lei, apoi în decembrie i-am trimis 800 lei, un porc care m-a costat 1.500 lei și alte produse, care sunt tot bani. Să le calculeze și pe acestea, că nu sunt furate. Este adevărat că nu i-am dat pe ianuarie, dar nu s-a terminat luna. Verbal am stabilit că îi voi da lunar 1.000 lei până merge la muncă. Doamna spune doar de ce este pe hârtii. Nu și de restul. I-am plătit chiria pe jumătate de an, electricitatea peste 2.000 lei, că avea restanțe. Eu o cunosc bine pe doamna și nu muncea nici înainte. O voi ajuta în continuare, așa cum am promis, dar o rog să-și amintească de toate și să le calculeze pe toate. Eu moral fac tot ce este posibil. I-am cumpărat frigider, televizor și tabletă la copil. Am chitanțele, dacă dumneaei nu v-a spus nimic de ele. Este un om nevinovat, pe care l-am ajutat cât am putut și îl voi ajuta. Am fost cu ea la controale și domnul doctor a spus că în trei luni se va recupera. Doamna să fie sigură că voi face așa cum am promis, pentru că este moral să fac tot ce este posibil”, ne-a spus Marian Grădișteanu, tatăl tânărului implicat în accident.

Când și cum s-a produs accidentul

    Accidentul a avut loc într-o zi de sâmbătă, pe 6 iunie 2015, pe trecerea de pietoni de la ANL-urile din Sud, la ieșirea spre Golești. Femeia, care pe atunci locuia cu chirie la Golești, pentru că familia nu are propria casă, mergea cu fiul său la un magazin. Au fost amândoi spulberați pe trecere de un Audi, condus de Alexandru Valentin G., de 18 ani, din Golești. Polițiștii au stabilit atunci că vina aparține tânărului șofer. Într-o informare trimisă presei la momentul respectiv, polițiștii precizau că „la data de 6 iunie a.c., ora 12.38, G. Alexandru Valentin, din comuna Golești, în timp ce conducea un autoturism pe bld. București din municipiul Focșani, nu a acordat prioritate unor pietoni angajați în traversarea pe marcajul pietonal, acroșându-i. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a lui N. Luminița, de 46 ani și rănirea ușoară a lui N. A., de 15 ani, ambii din comuna Golești, care au fost transportați cu un echipaj al ambulanței la Spitalul Sf. Pantelimon Focșani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”.
    După câteva zile, mama a ajuns la Spitalul Militar Central. Conform biletului de ieșire din spital, ea a fost diagnosticată cu „plagă contuză frontală, fractură temporală, fractură humerus, fractură cominutivă ambele oase gamba dreaptă”. A fost operată de trei ori, spune ea, la braț și picior, având montată o placă la piciorul drept. Fiul ei a rămas la spitalul din Focșani și a fost diagnosticat cu „edem cerebral, traumatism cranio-cerebral acut deschis, fractură humerus drept cu deplasare și multiple escoriații”.
    Polițiștii au confirmat că în dosar a fost dată clasare, la cererea victimei, care a declarat că nu are pretenții.

25 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?