Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Campaniile DGASPC Vrancea de conștientizare a opiniei publice au dat rezultate


Campaniile derulate, de-a lungul timpului, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, împreună cu partenerii lor, de conștientizare a opiniei publice cu privire la violența asupra copiilor au dat rezultate. Potrivit celor spuse de Daniela Nicolaș (FOTO), directorul instituției, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri, ca urmare a acestor campanii, precum și a bunei colaborări cu Serviciile Publice de Asistență Socială din cadrul primăriilor, numărul sesizărilor cu privire la situațiile unor copii aflați în risc s-au înmulțit, dar în același timp s-a putut interveni la timp astfel încât să fie prevenită separarea copiilor de familiile lor. 
Astfel, din cele 774 de cazuri sesizate pe parcursul anului trecut, s-a reușit prevenirea separării copiilor de părinți în 573 de cazuri. „Vrancea a fost parteneră în proiectul UNICEF «Prima prioritate – niciun copil invizibil»,” în cadrul căruia am derulat, împreună cu mass-media și ceilalți parteneri ai noștri, acțiuni cu privire la necesitatea depistării tuturor copiilor aflați în risc și cu privire la necesitatea punerii în practică a acelor acțiuni de prevenire și combatere a violenței. De asemenea, s-a popularizat foarte mult și numerele de telefon la care ne pot fi sesizate cazuri, atât cel local, 0237.983, cât și cel pus la dispoziție de Asociația Telefonul Copilului – 116.111, asociație cu care noi avem o foarte bună colaborare. Cred că faptul că un număr atât de mare de copii și persoane fizice sau juridice au apelat la serviciile noastre, evidențiază faptul că au încredere în noi și, de asemenea, evidențiază munca noastră. În ultimii ani s-a conștientizat în opinia publică faptul că numai împreună vom putea aduce binele în viața copiilor, că bătaia nu e ruptă din Rai, că violența nu e o soluție, un instrument de educație, ci aducătoare de frustrări, de sentimente de vinovăție în sufletul copilului, de pierdere a sentimentului de încredere în sine”, a spus Daniela Nicolaș.
    Directorul DGASPC Vrancea a evidențiat faptul că pe parcursul anului trecut, echipa mobilă a Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență (SIRU) a trebuit să intervină pentru cel puțin două cazuri de copii aflați în risc, zilnic, și să ofere servicii care să ducă la soluționarea cazurilor. O muncă imensă, care a dat însă rezultate, pentru că peste jumătate dintre acești copii au rămas în propriile familii.
    Daniela Nicolaș a dorit să reamintească tuturor că dacă au cunoștință de vreun copil care se află în situații de risc, pot suna oricând la telefon 0237.983 sau 116.111. „DGASPC Vrancea își îndeplinește misiunea, intervine în orice situație și fac apel să ne susțineți în toate acțiunile noastre, pentru că am convingerea că împreună putem soluționa cazurile copiilor aflați în risc”, a concluzionat Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?