Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Gastrofestival 2016: „Madrid, un oraș numai bun de mâncat”


Festivalul de gastronomie din capitala Spaniei, ajuns la cea de-a șaptea ediție, debutează luni sub titulatura „Madrid, un oraș numai bun de mâncat” și propune, până în 7 februarie, un amplu și extrem de tentant program la reușita căruia vor contribui 300 de baruri, cafenele și restaurante, precum și 400 de firme particulare și instituții de cultură. Evenimentul este organizat de Primăria orașului, sub egida „Madrid Fusion 2016”, cel de-al XIV-lea Summit Internațional al Gastronomiei. Acesta se desfășoară între 25 și 27 ianuarie și reunește un mare număr de profesioniști ai domeniului: maeștri bucătari, manageri de restaurante și ziariști.
Acțiunile din cadrul festivalului sunt grupate în șase secțiuni: „Madridul gastronomic’, ‘Gastrocultura’, ‘Experiențe sezoriale’, ‘Gastro-fashion’, ‘Gastro-sănătate’ (consacrată dietelor vegetariene și bio) și ‘Enocultura’. La acestea se va adăuga și concursul „Sandvișul meu cu calamar”. 

În plin boom al publicațiilor și emisiunilor radio-tv consacrate artei culinare, Muzeul Prado va găzdui, la 6 februarie, o conferință intitulată „Istoria nebună a hranei”, susținută de autorii unui blog de profil, El Comidista, de mare succes în Spania. „Va fi o abodare în notă comică despre ce se mânca, ce mâncăm și ce se va mânca, începând cu mamuții din Peșterile de la Altamira (de la care poate pleca o discuție despre paleodietă) până la compozițiile cu natură moartă din perioada cubistă (anticipând dieta tehno-emoțională)”, anunță viitorii conferențiari.
Un alt celebru muzeu din capitala spaniolă, Thyssen-Bornemisza, a pregătit un tur printre cele mai „savuroase” opere din colecțiile sale semnate de nume sonore, cum ar fi Pablo Picasso. Vizitatorii vor putea vedea și un portret al bucătarului fostului președinte american George Washington, iar la final vor fi așteptați cu „tapas” inspirate din exponatele admirate anterior. Un intinerar despre gastronomie și oenologie în tablourile avangardiștilor este oferta Muzeului de Artă Reina Sofia.
O invitație greu de refuzat este o interpretare gastronomică a tabloului „Grădina deliciilor pământești” a celebrului pictor flamand Hieronymus Bosch, omagiat în 2016 în întreaga lume, la 500 de ani de la moartea sa. Acțiunea are loc la Centrul Cultural Conde Duque, unde Gastrofestivalul mai propune, printre altele, un concert de post-rock asezonat cu brânză, un program cu rețete muzicale și istorice și proiecții de filme despre arta culinară.
Agenda evenimentelor și informații suplimentare de pot afla de pe pagina de internet http://www.madridfusion.net/index.php.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?