Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

AGITAȚIE la Liceul Pedagogic! O echipă de la Ministerul Educației face INSPECȚIE GENERALĂ


Agitație mare la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. De câteva zile, conducerea unității și profesorii își pun în ordine toate documentele, căci săptămâna viitoare este așteptat control de la Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ). De inspecția școlară generală, anunțată deja printr-o adresă a MECȘ, trimisă atât la liceu cât și la inspectorat, se va ocupa o echipă formată din inspectori generali de specialitate. Potrivit unor surse, doi dintre inspectorii școlari generali din cadrul ministerului au ajuns deja la Focșani, iar în acest week-end echipa va fi completată. Controlul este făcut, din câte ne-au spus sursele noastre, la cererea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, care în urmă cu aproximativ o lună a reclamat conducerii MECȘ problemele și scandalurile frecvente din cadrul Liceul Pedagogic Focșani.
Sursele noastre ne-au spus că cei doi inspectori de la minister, care au ajuns în Focșani în urmă cu câteva zile, au fost mai întâi în „vizită” la Inspectoratul Școlar și au cerut spre analiză mai multe documente în legătură cu liceul vizat. Luni vor începe inspecțiile la clase și vor fi făcute verificări inclusiv pe partea de secretariat. Surse din cadrul unității de învățământ ne-au precizat că profesorii s-au pregătit intens pe parcursul acestei săptămâni, pentru viitoarele inspecții. Au discutat cu elevii, au pus la punct ultimele proiecte, și-au completat propriile documente, totul pentru a nu fi prinși pe picior greșit. În ciuda situației tensionate în care se află o parte dintre cadrele didactice și elevi ai liceului, se pare că aceștia sunt optimiști în privința rezultatelor inspecțiilor.
Reamintim că de-a lungul anilor, la Liceul Pedagogic au fost mai multe scandaluri între profesori, secretarul principal și directori. Ultimul scandal a izbucnit imediat după începerea anului școlar 2015-2016, iar Consiliul de Administrație al Liceului a votat demiterea directoarei Natașa Simion. După câteva săptămâni, Inspectoratul Școlar Județean a aprobat înlocuirea acesteia cu o altă profesoară.  

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?