Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Contrabandiștii de țigări au primit, în apel, 18 zile de arest la domiciliu


Cele trei persoane arestate preventiv de magistrații Tribunalului Vrancea, la propunerea procurorilor DIICOT, pentru contrabandă cu țigări, au ajuns în arest la domiciliu. Magistrații de la Curtea de Apel Galați au fost ceva mai indulgenți cu suceveanca Adina Gabriela P. și cu vrâncenii Angela M. și Valentin R. și i-au plasat arest la domiciliu. Măsura a fost dispusă pentru 18 zile, începând de ieri.
Tot în arest la domiciliu rămâne o a patra persoană, Angela B., din Suceava. Împotriva ei a fost dispusă încă de la început această măsură, iar procurorii au făcut contestație la Galați. Nu au avut câștig de cauză. „Admite contestațiile formulate de inculpații Ruginescu Valentin, Mihai Angela și Prisacariu Adina Gabriela. Desființează în parte încheierea de ședință din data de 07.01.2016, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți în dosarul nr. 64/91/2016 al Tribunalului Vrancea și, în rejudecare: Înlătură din cuprinsul încheierii de ședință contestate dispozițiile privind arestarea preventivă a inculpaților Ruginescu Valentin, Mihai Angela și Prisacariu Adina Gabriela. Respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă a inculpaților Ruginescu Valentin, Mihai Angela și Prisacariu Adina Gabriela. (…) înlocuiește măsura arestării preventive a inculpaților Ruginescu Valentin, Mihai Angela și Prisacariu Adina Gabriela cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 18 zile, cu începere de la data de 20.01.2016, până la data de 06.02.2016, inclusiv”, au decis magistrații de la Galați.
    Valentin R. și Angela M., care sunt și rude, nu au voie să părăsească imobilele din Focșani, iar Adina Gabriela P. nu are voie să plece dintr-un imobil situat în satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești, județul Suceava. De asemenea, inculpaților li s-a impus să se prezinte în fața organelor de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi și libertăți ori de câte ori sunt chemați; să nu comunice, direct sau indirect, atrăgându-li-se atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. „Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților de sub puterea mandatelor de arestare preventivă nr. 1/UP/2016 din data de 07.01.2016, nr. 2/UP/2016 din data de 07.01.2016, respectiv nr. 3/UP/2016 din data de 07.01.2016, emise de Tribunalul Vrancea, dacă aceștia nu sunt arestați în alte cauze. (…) Respinge ca nefondată contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigarea a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, privind pe inculpata Budăi Vasilica. (…) Definitivă. Cercetată și pronunțată în cameră de consiliu, azi, 20.01.2016”, se mai arată în decizia instanței.
    Cei patru au ajuns în mâinile anchetatorilor DIICOT după un flagrant și mai multe percheziții ale polițiștilor de la Crimă Organizată Vrancea. În timpul flagrantului, dar și în urma perchezițiilor, s-au confiscat câteva mii de pachete cu țigări de contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?