Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Spike Lee și Jada Pinkett boicotează Oscarurile, din cauza lipsei candidaților de culoare


Regizorul și actorul de culoare american Spike Lee și actrița Jada Pinkett vor boicota viitoarea ceremonie a Oscarurilor pentru a protesta împotriva lipsei candidaților de culoare al doilea an consecutiv, relatează AFP. După ce și-a exprimat mulțumirea pentru Oscarul de onoare, acordat pentru întreaga carieră în noiembrie anul trecut, Spike Lee a criticat Academia Americană de Arte și Științe ale Cinematografiei pentru lipsa de diversitate etnică a candidaților.
    El a ales rețeaua de socializare Instagram pentru a-și exprima nemulțumirea: ‘Nu putem susține așa ceva’, a scris Spike Lee, începându-și mesajul cu ‘#OscarsSoWhite… Again’ (Oscarurile din nou albe… din nou) referitor la hashtagul apărut în 2014 pe Twitter când niciun actor de culoare nu fusese nominalizat la la Oscar. „Cum se poate ca doi ani la rând toți cei 20 de selecționați la categoria actori să fie albi? Fără să mai vorbim de celelalte categorii. Patruzeci de actori albi în doi ani și niciunul de culoare”, a scris el. „Poate suntem incapabili să jucăm”, a spus cu ironie actorul, regizorul și producătorul Spike Lee.
    Potrivit lui, „adevărata luptă” nu este neapărat împotriva Academiei, ci a lipsei negrilor în funcții de conducere. O situație pe care el a calificat-o drept „ridicolă”. „Este mai ușor pentru un negru să fie președinte al SUA decât în fruntea unui studio”, a conchis el. Actrița de culoare Jada Pinkett Smith, soția actorului Will Smith, a declarat la rândul ei că nu va participa la ceremonia din 28 februarie. Ea evocase deja aceasta posibilitate când a văzut că soțul ei nu se află printre cei nominalizații la Oscarul pentru Cel mai bun actor, cu rolul din „Concussion”.
    Într-o postare video pe Facebook, ea a declarat: „Este poate timpul să ne retragem toate resursele și să le reinvestim în comunitatea noastră, în programele noastre și să ne creăm producții proprii, care să ne recunoască meritele”…”, a sugerat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?