Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Inspectorii fiscului au dat amenzi URIAȘE la Onasis


Inspectorii Antifraudă au aplicat amenzi de peste 1,2 milioane lei în urma controalelor efectuate în luna decembrie la comercianții din Complexul Onasis Focșani. Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală au anunțat, ieri, că acțiunea de la Onasis a făcut parte din „Operațiunea Cristal” derulată la nivel național. Controalele au fost efectuate până la 27 decembrie 2015 la firmele care își desfășoară activitatea în centrele engros. Antifrauda a precizat că în această etapă au fost inițiate acțiuni de monitorizare și respectiv verificare a contribuabililor din 101 complexuri/piețe/depozite/zone din apropierea centrelor engros din întreaga țară. „Activitatea de monitorizare s-a desfășurat în principal, la intrările/ieșirile din centrele engros, urmare acestei activități fiind oprite/verificate 39.596 mijloacele de transport (medie zilnică 600 mijloace de transport). Verificarea mijloacelor de transport a vizat legalitatea desfășurării activității și existența documentelor justificative pentru mărfurile transportate și consemnarea informațiilor referitoare la persoanele și mărfurile implicate în transport și documentele corespunzătoare acestora”, au arătat reprezentanții Direcției Antifraudă.
    La Onasis, inspectorii Antifraudă au anunțat, în prima etapă, că a fost suspendată activitatea la 14 comercianți, fiind aplicate amenzi de 909 mii lei și realizate confiscări de bunuri în valoare de 159 mii lei. Ieri, valoarea amenzilor și sumelor confiscate a crescut la 1,219 mii lei.
    La nivel național au fost verificați 4.030 contribuabili, fiind aplicate 4.394 amenzi contravenționale în valoare de 25,2 milioane lei. Inspectorii au confiscat bani și bunuri în valoare de peste 15,2 milioane lei. Inspectorii au interzis desfășurarea uneia dintre activitățile de comerț engros sau cu amănuntul în cazul a 221 contribuabili care desfășurau simultan aceste activități, în mod nelegal, în aceeași suprafață de vânzare. Cele mai multe amenzi și sume confiscate au fost la comercianții din Complexul Dragonul Roșu – 15,9 milioane lei. De asemenea, la Expo Market Doraly amenzile și confiscările au fost în valoare de peste 2,9 milioane lei, iar la Brintex Brașov în valoare de 2,7 milioane lei. De remarcat că valoarea sancțiunilor și confiscărilor la Dragonul Roșu este mai mare decât totalul amenzilor aplicate la celelalte complexe comerciale care sunt în topul 10 al neregulilor la nivel național.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?