Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Deținutul evadat din penitenciar, prins în timp ce-și vizita copilul pe care nu-l văzuse NICIODATĂ


Deținutul care a reușit să fugă din Penitenciarul Focșani a fost prins în seara de Ajun de polițiștii de la Postul de Poliție Nereju. El a fost găsit în punctul „Poenile Sării”, în casa mamei concubinei sale. Mersese să-și vadă copilul făcut în timp ce el se afla în penitenciar și pe care nu-l văzuse până acum.
    În toată această perioadă, evadatul a dormit în pădure, făcându-și culcuș din cetină de brad. Surse oficiale spun că din când în când trecea pe acasă pentru a-și lua mâncare, după care se întorcea în pădure. Până să fie găsit, el a fost căutat și ziua și noaptea de polițiștii de la Postul de Poliției Nereju, cei de la Serviciul de Investigații Criminale, jandarmi și angajați ai penitenciarului.
    Tânărul a fost adus inițial la Postul de Poliție Nereju, iar de aici a fost preluat de mascați și adus la Focșani. Acum, el se află în Penitenciarul Focșani. „La data de 24 decembrie a.c., orele 23.20, polițiștii din Nereju, însoțiți de doi lucrători din cadrul Ocolului Silvic Zăbala, s-au deplasat în pădurea din punctul „Poenile Sării” la domiciliul unei femei, unde au depistat un bărbat, de 27 ani, din localitate, evadat din Penitenciarul Focșani și dat în urmărire națională. Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Focșani, în vederea executării pedepsei”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, de le biroul de presă al poliției. 
    Vasile Badiu a evadat în dimineața zilei de 16 decembrie a.c., de la punctul de lucru aflat în cadrul secției cu regim deschis. Acesta era repartizat ca planton de noapte, fără supraveghere, la grădina agrozootehnică a Penitenciarului Focșani.
El a ajuns în Penitenciarul Focșani după ce a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și furt calificat. La începutul lunii februarie a.c., ar fi putut fi liberat condiționat, lucru care nu se va mai întâmpla, după evadare.
    În plus, la nivelul Penitenciarului Focșani a fost deschisă o anchetă și pentru a se stabili cine l-a pus planton fără pază și dacă decizia a fost sau nu una greșită.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?