Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Deținuții își văd copiii înainte de Crăciun


Crăciunul vine și pentru persoanele aflate în Penitenciarul Focșani. Activitățile dedicate acestei sărbători vor continua pe toată perioada sărbătorilor. Printre altele, unii dintre deținuți își vor vedea copiii, alții vor merge la Căminul pentru Persoane Vârstnice pentru a-i colinda pe bătrâni. „Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă pentru fiecare dintre noi, când alături de cei dragi trăim emoția nașterii Domnului Isus Hristos. În această perioadă, lipsa familiei este acut resimțită de către persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, motiv pentru care Penitenciarul Focșani organizează o serie de activități specifice, în care vor fi implicate majoritatea persoanelor custodiate. Organizarea acestor activități au ca scop aducerea în rândul persoanelor condamnate a sentimentului de bucurie și a atmosferei calde pe care le creează colindele și tradițiile de sărbători”, transmit reprezentanții Penitenciarului Focșani.
    Activitățile la penitenciar au început pe 8 decembrie și vor continua până în Ajunul Crăciunului. Au fost organizate și se vor mai organiza întâlniri între persoanele custodiate și copiii acestora, pentru care a fost instituită măsura de plasament familial/ rezidențial sau, după caz, în centre de reeducare/ penitenciare de minori și tineri. De asemenea, în jurul bradului împodobit, au fost organizate  activități specifice: de la video-proiecții despre obiceiuri și tradiții românești de Crăciun și expoziții de tablouri și obiecte decorative, până la concursuri sportive, organizate atât la nivel local cât și în comunitate. 
Pe 19 decembrie, voluntari ai Fundației Berean Prison Ministry au adus un strop de bucurie și pace sufletească persoanelor private de libertate, prin susținerea unui program de colinde tradiționale și a unei conferințe duhovnicești cu invitați din partea unei instituții de cult din comunitate, care s-a încheiat prin oferirea unor daruri cu produse tradiționale.
    În zilele de 17 și 21 decembrie, reprezentanții Serviciului Umanitar pentru Penitenciare au susținut un program artistic moral religios și au oferit pachete cu produse tradiționale persoanelor prezente la activitate. „Venind în întâmpinarea acestor sărbători, persoane custodiate de Penitenciarul Focșani vor merge la colindat la Căminul pentru persoane vârstnice din Focșani pentru susținerea unei manifestări cultural-artistice. În perioada Sfintelor Sărbători, preotul Cristiean Valerică, desemnat la Penitenciarul Focșani de către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, asigură serviciul moral – religios pentru toate persoanele aflate în custodia unității. Acțiunile propuse în această perioadă a anului se înscriu în cadrul proiectului inițiat de Administrația Națională a Penitenciarelor și au ca scop valorificarea, promovarea, respectarea și transmiterea, prin intermediul activităților de reintegrare socială, a tradițiilor și obiceiurilor populare românești în rândul persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate”, au adăugat reprezentanții Penitenciarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?