Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

SUTE DE AMENZI și permise reținute, după o RAZIE în trafic


O acțiune a polițiștilor de la Serviciul Rutier a scos la iveală cât de indisciplinați sunt participanții la trafic. În doar două zile, oamenii legii au aplicat aproape 600 de amenzi contravenționale, în valoare de peste 80 mii lei. Oamenii legii au găsit în trafic vitezomani, mașini cu defecțiuni tehnice, șoferi băuți, dar și pietoni care își pun singuri viața în pericol.
    „Acțiunile preventive desfășurate în ultimele 48 de ore (sâmbătă și duminică – n.r.) au condus la aplicarea a 572 de sancțiuni contravenționale șoferilor care nu au respectat legislația rutieră.     În perioada sfârșitului de săptămână, echipajele de poliție rutieră au desfășurat activități specifice pe principalele artere intens circulate, cât și în zonele urbane, pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor de circulație, în special la orele de vârf, când se înregistrează o creștere semnificativă a valorilor traficului. Activitățile desfășurate de polițiștii rutieri s-au materializat în aplicarea unui număr de 572 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 83.266 lei. Desfășurătorul abaterilor constate pe drumurile publice din județ este următorul: viteză – 299 sancțiuni contravenționale, necuplarea centurii de siguranță în timpul deplasării – 36 sancțiuni contravenționale, abateri săvârșite de pietoni – 5, alcool – 5, defecțiuni tehnice – 15”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Polițiștii au verificat și taxiurile

    Pe lângă amenzile aplicate, 16 conducători auto au rămas fără permise de conducere, iar alți 11 fără certificatele de înmatriculare ale mașinilor. Pe lângă acțiunea din weekend, și în timpul săptămânii trecute s-au făcut verificări, dar în rândul taximetriștilor și la trecerile la nivel cu calea ferată de pe raza județului.
    „În cadrul acțiunii, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată 16 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare. Astăzi (ieri-n.r.), polițiștii rutieri vor continua acțiunile tematice organizate pentru combaterea abaterilor la regimul circulației, în special pentru combaterea consumului de alcool la volan și a vitezei excesive. Totodată, în această perioadă, polițiștii rutieri împreună cu polițiștii Serviciului Județean Transporturi Vrancea au acționat pe linia combaterii nerespectării regulilor specifice activității de transport public de persoane în regim taxi, fiind aplicate 60 de sancțiuni contravenționale. Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere nedorite, polițiștii vă recomandă insistent să respectați cu strictețe regulile de circulație, adoptați o conduită preventivă și responsabilă în trafic!”, a adăugat subcomisar Toader.

Respectați regulile de circulație!

    Dat fiind faptul că în ultima vreme pe raza județului s-au produs mai multe accidente de circulație, polițiștii îi sfătuiesc pe participanții la trafic să respecte regulile de circulație. Astfel, adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum, mai ales că în această perioadă carosabilul este umed și este ceață. Păstrați o distanță corespunzătoare în mers. De asemenea, asigurați-vă temeinic la efectuarea virajelor. Nu doar șoferii trebuie să fie atenți, ci și pietonii. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?