Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Un vrâncean este preotul românilor ortodocşi din Osnabrück


Românii ortodocși din localitatea Osnabrück, Germania, au un preot care se va îngriji de viața lor duhovnicească. Acesta este un vrâncean, respectiv preotul Bogdan Ilie, după cum scrie părintele Florentin Răuță pe pagina sa de facebook.
    Conform informațiilor postate pe site-ul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, http://www.mitropolia-ro.de/index.php/arhiva-stirilor/713-primul-preot-pentru-romanii-ortodocsi-din-osnabrueck, „în data de 4 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a hirotonit pe Părintele diacon Bogdan Ilie întru preot, încredințându-i misiunea de a organiza o nouă parohie în Osnabrück, ca urmare a necesității crescânde a unei noi biserici în acest oraș important din landul Niedersachsen (peste 155.000 de locuitori), unde numărul românilor este foarte mare. Părintele Bogdan Ilie s-a născut în 1982 și a absolvit Seminarul Teologic Monahal din cadrul Mânăstirii Căldărușani (2002) și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu (2006), urmând și cursurile de master ale Facultății de Teologie Ortodoxă «Justinian Patriarhul» din București. Căsătorit în 2011 cu doamna Simona, de profesie medic, cei doi sunt părinții unui băiat și așteaptă încă un copil. Familia s-a stabilit în 2012 în landul Nordrhein-Westfalen. Îi dorim părintelui Bogdan Ilie o slujire rodnică și plină de har întru slava Bisericii lui Hristos!”.
    Preotul Florentin Răuță, care slujește la Catedrala Sfânta Parascheva din Focșani, scrie pe pagina sa de facebook că părintele Bogdan este din comuna Vrâncioaia. „Un vrâncean, fiu al Vrâncioaei în cel mai profund sens al cuvântului, aduce cuvântul Lui Dumnezeu românilor din Osnabruck-Germania! Biserica noastră străbună, ca «mamă spirituală a neamului nostru românesc», așa cum a numit-o Eminescu, nu-și uită fiii! Ea merge în întâmpinarea lor oricât de departe s-ar afla, pentru că românii n-au liniște până nu gasesc în preajma lor biserica românească, cu slujbă în limba română, cu tradițiile moștenite de veacuri! Să ne trăiești «Întru mulți ani» Părinte Bogdan! Să-ți amintești mereu conținutul rugăciunilor rostite de ierarh la hirotonie, pentru ca Domnul Dumnezeu să-ți dăruiască «preoție curată și fără prihană»! Din câte îmi amintesc în vremurile mai de demult, Școala din Vrâncioaia era singura din mediul rural, care avea toți profesorii calificați. Iată astăzi roadele muncii lor de atunci! Vrâncioaia, o adevărată pepinieră de slujitori ai altarelor străbune, este singura comună din România ce nu poate fi egalată în privința numărului de clerici. Tot de la Vrâncioaia au plecat medici renumiți, ambasadorul României la Vatican și mulți, mulți oameni care fac cinste profesorilor, părinților și satului în care s-au născut și format pentru viață. Cinste profesorilor, cinste părinților tăi, care au crescut patru copii minunați!”, scrie părintele Răuță.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?