Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Copila violată de tatăl vitreg a născut un băieţel


   Bărbatul din Popești acuzat că și-a violat în repetate rânduri fiica vitregă, de 12 ani, pe care a și lăsat-o însărcinată, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Eugen S., de 36 de ani, va răspunde în fața unui judecător pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor, pentru care pedeapsa este între 3 și 10 ani de închisoare, potrivit Codului penal. Având în vedere că bărbatul a recunoscut fapta așa cum a fost reținută în rechizitoriu, cauza va fi judecată în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale. Prin urmare, bărbatul ar putea obține o reducere a limitelor de pedeapsă cu o treime. 
   Între timp, fetița, care va împlini 13 ani în ianuarie 2014, a născut pe 11 decembrie un băiețel sănătos. Ea și copilul său nu se vor întoarce în sânul familiei, la Popești, iar doi soți cu suflet mare din Focșani s-au oferit să o ajute material și chiar să îl boteze pe micuț. 
   În rechizitoriu, care a ajuns zilele trecute pe masa judecătorilor, se arată că din toamna anului 2012 și până în martie 2013, bărbatul a abuzat de mai multe ori de fiica concubinei sale. În timp ce mama sa era la spital cu ceilalți frățiori mai mici sau pur și simplu lipsea de acasă, bărbatul a întreținut relații intime cu copila. La audieri, Eugen a recunoscut ceea ce a făcut. El a mai avut contact cu legea penală, fiind condamnat de Tribunalul Vrancea, în 2002, la șase ani de închisoare. 
   Povestea tristă a copilei de 12 ani a fost relatată pe larg în paginile cotidianului Monitorul de Vrancea, în ediția din data de 11 noiembrie 2013. Atunci, copila a povestit cum câteva luni la rând tatăl său vitreg a abuzat de ea, cum propria mamă nu a vrut să o creadă și cum a fost salvată de asistentul social din comună și de șeful de post.  
   Acum, ea se află în grija lucrătorilor de la Centrul Maternal Focșani. Vrea să termine școala și, poate, să recupereze o parte din bucuria copilăriei ce i-a fost furată… 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?