Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO și GALERIE FOTO: START la lucrările de la viitorul bazin olimpic de înot din Focșani


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, împreună cu directorul tehnic al Companiei Naționale de Investiții (CNI), Valentin Cheratoiu, au inaugurat, ieri, începerea lucrărilor la bazinul olimpic de înot de la Focșani. La eveniment a fost prezentă și conducerea companiei Construcții Erbașu, care va realiza acest obiectiv de investiții.

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, împreună cu directorul tehnic al Companiei Naționale de Investiții (CNI), Valentin Cheratoiu, au inaugurat, ieri, începerea lucrărilor la bazinul olimpic de înot de la Focșani. Momentul începerii lucrărilor a fost marcat cu o bulă a timpului, un recipient metalic în care a fost introdus un mesaj din partea președintelui Marian Oprișan și a directorului general al CNI, Manuela Irina Pătrășcoiu, după care recipientul metalic a fost băgat în fundație. Primele lopeți de beton au fost turnate la temelia viitorului bazin olimpic de înot de Marian Oprișan, Valentin Cheratoiu și reprezentantul companiei Erbașu. „Să fie într-un ceas bun și să dea Dumnezeu ca într-un timp foarte scurt să avem unul din cele mai frumoase bazine de înot din țară”, a spus Marian Oprișan.
    Directorul Valentin Cheratoiu a arătat că indicatorii tehnico-economici la acest bazin de polo au fost aprobați încă de la sfârșitul anului 2009, dar din lipsa fondurilor nu s-au putut demara lucrările atunci. „Lucrările au demarat în luna noiembrie și sperăm ca până la sfârșitul lunii martie 2017 să finalizăm lucrările”, a spus Valentin Cheratoiu.
    Prezentarea proiectului bazinului de înot și în ce constau lucrările a fost făcută de șeful de lucrări, Aurel Dumitrana, directorul Erbașu Construcții SA București. Acesta a arătat că în cadrul proiectului vor fi construite două bazine, unul de antrenament sau didactic și unul de competiții. „Acest proiect este unul foarte frumos, iar ca noutate, toate instalațiile aferente acestor bazine sunt automatizate, iar intervenția omului nu mai există și nici nu mai pot apărea greșeli în tratarea apei. Inclusiv filtrarea apei se face complet automatizat. Există și un sterilizator cu ultraviolete care economisește costul de întreținere al acestui bazin deoarece nu mai sunt folosite atât de multe substanțe în tratarea apei. Bazinul de înot va avea 400 de locuri pentru spectatori, zone de intrare inclusiv pentru persoanele cu dezabilități, iar accesul în bazine se realizează pe scări de inox”, a declarat inginerul Dumitrana.

Erbașu: va fi al treilea bazin de acest gen ce este realizat în România

    Prezent la eveniment, Cristian Erbașu, președintele grupului de firme Erbașu, a declarat că este un proiect foarte frumos, omologat de Federația Internațională de Polo și va fi al treilea bazin de acest gen realizat în România, după cel de la Complexul Steaua și cel de la Miercurea Ciuc. „Proiectul va fi finalizat în 16 luni, conform termenului, dar noi sperăm să finalizăm lucrările mult mai repede și la sfârșitul anului viitor să fie gata, astfel încât locuitorii orașului Focșani și ai județului Vrancea să se bucure de acest bazin de înot. Ca și execuție putem să dăm asigurări că lucrările vor fi de cea mai bună calitate și că vom folosi forță de muncă calificată, inclusiv din zonă. Va fi o lucrare modernă la cele mai înalte standarde, atât ca elemente de construcție cât și ca echipamente ce vor intra în dotarea acestui bazin de înot”, a precizat Cristian Erbașu. 

„Am reluat acest proiect odată cu venirea guvernului PSD la putere în anul 2012”

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că primii pași în realizarea acestei investiții au fost parcurși în anul 2004, dar a arătat că în anul 2005, guvernul liberalo-maghiaro-pedelist a hotărât să nu mai finanțeze această investiție care ar fi putut fi gata în anul 2007. „Am reluat acest proiect odată cu venirea guvernului PSD la putere în anul 2012 și țin aici să mulțumesc în mod deosebit vicepremierului și ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de la acel moment, Liviu Nicolae Dragnea cu care am decis să mergem înainte cu acest proiect, pentru copiii din Focșani, din Vrancea, pentru sportul vrâncean. Vreau să mulțumesc Companiei Naționale de Investiții, vreau să-l încurajez pe constructor care este unul foarte serios, Erbașu este o companie de construcții de renume în România și sper că la finalul lucrării vom avea nivelul de calitate cerut și un edificiu important pentru comunitatea județului Vrancea”, a precizat Marian Oprișan.
    Compania Națională de Investiții a semnat, în luna noiembrie, ordinul de începere a lucrărilor la bazinul olimpic de la Focșani. Valoarea investiției este de peste 32 de milioane lei. Lucrările vor fi executate de Asocierea SC Construcții Erbașu SA București-SC Multinvest SRL Tîrgu Mureș. Bazinul olimpic de înot va fi construit în Cartierul Sud în zona în care a funcționat ștrandul din municipiul Focșani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?