Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ! Un deținut a EVADAT din Penitenciarul Focșani


Un deținut în vârstă de 26 de ani a evadat din Penitenciarul Focșani. Angajații penitenciarului au sesizat în această dimineață lipsa lui. Urmează să fie instituite filtre prin Focșani de către poliție. Vom reveni cu amănunte.

Deținutul evadat se numește Vasile Badiu și este din comuna Nereju. El se află în Penitenciarul Focșani din iunie  2012 după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru tâlhărie. Mai avea câteva luni până la liberare și a fugit de la GAZ-ul unității.
    Deținutul este căutat acum peste tot și a fost dat și în urmărire. Dacă sunt persoane care l-au văzut sau știu unde se află, acestea sunt rugate să anunțe poliția sunând la cea mai apropiată unitate de poliție sau la 112. La momentul dispariției purta o vestă maro fără mâneci, geacă din fâș verde și pantaloni maro. 
Semnalmente : înălțime 1,68 m ; ochi căprui, ten deschis, față ovală, păr șaten închis, tuns scurt , constituție atletică.
    Reprezentanții Penitenciarului Focșani au făcut și ei o informare cu privire la dispariția tânărului. Conform acesteia, „miercuri, 16 decembrie 2015, în jurul orei 05,30, deținutul Badiu Vasile, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și furt clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru aflat în cadrul secției cu regim deschis. Acesta era repartizat ca planton de noapte, fără supraveghere, la grădina agrozootehnică a unității.
În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situații, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcții de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din personalul unității, precum și cooperarea cu Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea.
De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.
Deținutul, cu domiciliul în Sat Brădăcești, Comuna Nereju, Județul Vrancea, a fost depus în  Penitenciarul Focșani la data de 21.06.2012, fiind propozabil pentru liberarea condiționată în data de 04.02.2016.
    În cazul în care dețineți informații care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deținutului vă rugăm să contactați cea mai apropiată unitate de poliție sau să sunați la numărul de telefon 112. De asemenea puteți contacta Penitenciarul Focșani la numerul de telefon 0237/258707″.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?