Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Marian Oprişan a dat în judecată Ziua News şi solicită daune morale de 5.000.001 lei


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a dat în judecată ziarul on line Ziua News, pe acționarii societății care dețin acest ziar. Marian Oprișan a luat decizia de a da în judecată site-ul mai sus menționat după ce, în mod repetat, a publicat articole denigratoare la adresa sa, articole care au apărut de fiecare dată când instanța urma să dea o soluție în dosarul în care acesta este judecat.
    Marian Oprișan solicită daune morale în valoare de 5.000.001 lei. „Solicit să admiteți acțiunea astfel cum a fost formulată, să obligați pârâta la plata sumei de 5.000.001 lei cu titlu de daune morale produse ca urmare a delictelor de presă, să obligați pârâta la publicarea, pe cheltuiala sa, în 3 cotidiene și 3 posturi de televiziune cu acoperire națională, a hotărârii care se va pronunța în cauză, în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă, iar în cazul în care nu vor da curs dispoziției, să dispuneți autorizarea subsemnatului să public hotărârea pe cheltuiala pârâtei concomitent cu obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată”, se arată în cererea de chemare în judecată depusă de Marian Oprișan la Tribunalul București.
    Marian Oprișan a depus mai multe probe printre care și articolele denigratoare la adresa sa, publicate de Ziua News. El arată că toate aceste articole au apărut cu o zi înainte sau chiar în ziua în care avea termen sau urma să fie dată o sentință în dosarul în care este judecat și care se află pe rolul Curții de Apel Cluj. Marian Oprișan susține că prin intermediul acestor așa zise articole s-a încercat și se încearcă să se pună presiune pe membrii completului de judecată „prin metode josnice care exclud orice urmă de bună credință în publicarea de informații destinate publicului”. Marian Oprișan spune că în acest caz, cei de la Ziua News au încălcat mai multe norme de drept prin care i-au fost aduse mari prejudicii de imagine, de demnitate și onoare.
    La sfârșitul săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a remis o scrisoare deschisă Clubului Român de Presă (CRP), prin care demasca manipulările grosolane ale site-ului Ziua News, manipulări care fac referire la persoana sa. „Am un respect deosebit pentru mass-media, pentru rolul de informare și de formare a opiniei publice și, ori de câte ori am avut ocazia, le-am răspuns ziariștilor cu respectul și seriozitatea cuvenite. Ceea ce face Ziua News, de fiecare dată când instanța urmează să dea o soluție în dosarul meu, depășește, însă, orice imaginație și are menirea de a duce orice demers jurnalistic, al dumneavoastră, ziariștii de bună credință, în derizoriu! De ce afirm toate aceste lucruri? Pentru că ori de câte ori dosarul meu se află în pronunțare Ziua News publică, cu câteva ore înainte de ziua pronunțării, texte mincinoase la adresa mea, care au rolul de a pune o presiune nepermisă pe magistrații judecători de la Curtea de Apel Cluj. Care este scopul? Știrbirea reputației acestora!”, se arată în scrisoarea deschisă înaintată CRP.
    Åžeful administrației județene a solicitat „în mod respectuos și ferm, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe și Procurorului General al României să clarifice, printr-o anchetă, afirmațiile periculoase ale site-ului Ziua News, afirmații care aduc grave prejudicii tuturor”.
    Documentele înaintate Tribunalului București AICI.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?