Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO și GALERIE FOTO: 1,5 tone de mâncare și 4 mii de lei, donație de la nemți pentru… câinii comunitari focşăneni


O asociație germană de ocrotire a animalelor, Active Friends, se implică alături de Primăria Focșani pentru îmbunătățirea condițiilor în care sunt ținuți câinii de la padocul municipalității. Dirk de Fockert, vicepreședintele asociației Active Friends, alături de câțiva tineri focșăneni iubitori de animale se află de câteva zile la Focșani pentru a ajuta autoritățile locale. Au fost mai multe întâlniri cu viceprimarul Marius Iorga, vizite la adăpostul de la Golești, pentru a stabili cum să fie îmbunătățite condițiile în care sunt ținuți câinii.
    Până acum a fost adusă o cantitate de 1,5 tone de hrană uscată pentru cei peste 260 de câini din adăpost, iar după discuțiile purtate ieri la padoc s-a convenit acordarea unui sprijin pentru realizarea unor cuști pentru câini în care animalele să aibă condiții mai bune de viață. Germanii au anunțat că deja au o donație de peste patru mii de lei pentru realizarea a 20 de cuști și urmează să discute și cu câțiva oameni de afaceri din municipiu pentru a a obține sponsorizări. Realizat în urmă cu cinci ani de administrația locală, padocul de la Golești a devenit neîncăpător pentru câinii vagabonzi din Focșani. „Prima impresie este foarte bună pentru ce s-a făcut aici, dar sunt prea mulți câini în aceste cuști”, ne-a spus Dirk de Fockert. Acesta a adăugat că au fost cumpărate și căzi în care vor fi puse paie pentru animale. Nu în ultimul rând, cei de la Active Friends vor să și adopte câini, pe care să îi ducă la iubitorii de animale din Viena.

    Dirk de Fockert a arătat că există o colaborare cu o asociație din Viena, „Suflete sărace ale câinilor”, unde ar urma să ajungă animalele adoptate. Selecția animalelor adoptate ar urma să fie făcută în baza fotografiilor realizate de voluntarii din Focșani. Animalele selectate ar urma să fie vaccinate și să intre în carantină, pentru a putea fi acceptate în noua țară.
    La padocul de la Golești sunt peste 260 de câini comunitari colectați de pe străzile Focșaniului. Spațiul este insuficient deoarece legislația actuală nu mai permite eutanasierea câinilor iar focșănenii nu se înghesuie să adopte animalele. Ba mai mult, au fost semnalate cazuri în care locuitorii comunelor limitrofe vin și lasă puii câinilor în parcările supermarket-urilor sau lângă blocuri. Așa că problema devine a primăriei Focșani. De altfel, în anii din urmă a fost amendată o persoană din Jariștea care a fost filmată de camerele  de supraveghere cum a lăsat o cutie cu trei câini în parcarea unui complex comercial.

    Viceprimarul Marius Iorga ne-a spus că urmează o extindere a actualului padoc. Extinderea va fi realizată lângă actualul adăpost pentru câini urmând să fie asigurate spațiile necesare pentru preluarea câinilor comunitari din municipiu. „Să sperăm că vom avea un viitor pentru aceste animale”, a spus viceprimarul Marius Iorga.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?