Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Captură IMPRESIONANTĂ de droguri! Polițiștii vrânceni au confiscat 15 kilograme de cannabis după ce au TRAS CU ARMELE


Polițiștii de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorilor DIICOT vrânceni, au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute cea mai mare captură de droguri. Ei au ridicat 15 kilograme de muguri de canabis și peste 600 de plante. Trei persoane, între care și un medic stomatolog vrâncean, Alexandru Theodor Cristian, au fost reținute și apoi arestate preventiv. O altă persoană, Marius Iulian Avram, care a mai avut probleme cu legea și anterior, din aceleași motive, a reușit să fugă de anchetatori.

    Doi vrânceni și un buzoian au fost arestați, iar un alt vrâncean a reușit să fugă de polițiști, fiind căutat în continuare de oamenii legii. Totul s-a întâmplat în cadrul unui dosar de trafic și consum de droguri, instrumentat de polițiștii de la Crimă Organizată Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT Vrancea. La finele săptămânii trecute, polițiștii și procurorii vrânceni au făcut cea mai mare captură de droguri din România, din ultimii ani: 15 kilograme de muguri de canabis și peste 600 de plante, care urmau să ajungă pe piață, pentru consumatori. Marfa, în valoare de aproximativ 75.000 de euro, a fost confiscată.
    Pe data de 27 noiembrie, un medic stomatolog din Focșani, Alexandru Theodor Cristian, și Marius Iulian Avram au mers la Buzău pentru a cumpăra droguri de la Dumitru Mădălin Apostu. Avram urma să-i dea lui Apostu o mașină în schimbul unui kilogram de droguri, după cum susțin anchetatorii. Tranzacția dintre cei doi ar fi fost intermediată de medic. Acesta și Avram au plecat la Buzău fără să știe că polițiștii și procurorii, care îi urmăreau de mai mult timp, sunt pe urmele lor.
La Buzău, cumpărătorii și vânzătorul nu s-au mai înțeles asupra prețului, așa că vrâncenii au decis să cumpere de la buzoian doar 100 de grame de canabis. În timp ce Apostu îi vindea lui Avram drogurile, au apărut anchetatorii. „La data de 27 noiembrie 2015, pe raza municipiului Buzău, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au surprins în flagrant pe inculpatul Apostu Dumitru Mădălin în timp ce vindea o cantitate de aproximativ 100 grame de cannabis suspectului A. M. I. și inculpatului Cristian Alexandru Theodor. Înțelegerea dintre cei trei era în sensul ca suspectul A. M. I. să-i ofere un autoturism în valoare de aproximativ 5000 de euro inculpatului Apostu Dumitru Mădălin, tranzacția fiind inițiată, intermediată și efectuată în același timp de către inculpatul Cristian Alexandru Theodor. În schimbul acestui autoturism, inculpatul Apostu Dumitru Mădălin urma să le remită celor doi aproximativ un kilogram de cannabis, în principal în scopul comercializării”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Au forțat barajul polițiștilor, care au tras cu armele

    În momentul în care i-au văzut pe anchetatori, traficanții de droguri au dat bir cu fugiții, fiind la un pas de a da cu mașina peste oamenii legii. Au forțat barajul și nu s-au lăsat intimidați de focurile de armă executate în plan vertical, apoi înspre mașină, ei continuându-și deplasarea. Au scăpat inițial, după care vânzătorul din Buzău și stomatologul din Vrancea au fost prinși și imobilizați. Nu a fost prins încă Marius Avram, care a mai avut probleme cu legea și anterior, pentru același gen de fapte, el  stând ascuns o vreme în afara țării.
    „În momentul surprinderii în flagrant, inculpații nu au respectat semnalele de oprire efectuate de către organele de poliție forțând barajul forțelor de ordine, sens în care s-a utilizat armamentul din dotare, fiind executate atât focuri de avertisment în plan vertical cât și în direcția autoturismului. Cu toate acestea,  membrii grupului infracțional au reușit să spargă barajul forțelor de ordine, reușind să părăsească zona infracțională. Ulterior, inculpații Apostu Dumitru Mădălin și Cristian Alexandru Theodor au fost imobilizați, iar față de suspectul A. M. I. se continuă activitățile de urmărire”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Un alt inculpat a vândut droguri la Mărășești

    În afară de cei trei, în dosar mai este anchetat și George Bogdan Pruteanu, care a și fost arestat. În cazul lui, anchetatorii spun că din octombrie și până la momentul flagrantului a cumpărat droguri de la buzoian. O parte le-a consumat el, o altă parte le-a vândut consumatorilor din Mărășești.    
    „De asemenea, în cauză se efectuează cercetări și față de inculpatul Pruteanu George Bogdan, care începând cu jumătatea lunii octombrie și până în prezent a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri în vederea consumului. S-a reținut că inculpatul a procurat droguri de la inculpatul Apostu Dumitru Mădălin, iar ulterior le-a comercializat către diferiți consumatori de pe raza orașului Mărășești”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Percheziții la Focșani, Buzău și București

    În afară de flagrant, anchetatorii au făcut și percheziții. 17 în total, la Focșani, Buzău și București. Pe lângă cantitatea de droguri impresionantă găsită și cultura indoor de canabis care au fost confiscate, s-a mai pus sechestru asigurator pe imobilul în care a fost descoperită cultura și au fost indisponibilizate trei mașini. S-a mai confiscat și suma de 3.100 lei și cântare electronice. „Cu ocazia perchezițiilor domiciliare a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 15 kg. de cannabis, valoarea pe piață fiind de aproximativ 75.000 euro. În vederea continuării cercetărilor, asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis a fost aplicat sechestru asigurator și au fost indisponibilizate 3 autoturisme”, mai arată procurorii DIICOT. 
Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

30 de persoane duse la audieri

    O informare cu privire la acțiune a fost postată și pe site-ul Poliției Române. Potrivit comunicatului, „din cercetări a reieșit că cei doi bărbați, de 30, respectiv 33 de ani, din municipiul Focșani, i-ar fi oferit vânzătorului, de 40 de ani, din județul Buzău, un autoturism în valoare de aproximativ 5.000 de euro în schimbul unui kilogram de cannabis, însă cei implicați nu s-ar fi înțeles asupra condițiilor tranzacției. Pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor vizate s-au efectuat 17 percheziții domiciliare în județele Vrancea, Buzău și în municipiul București. În urma acțiunii, pe raza comunei Vernești, județul Buzău, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, în hale dezafectate, prevăzute cu instalațiile necesare pentru creșterea plantelor. De asemenea, în urma perchezițiilor, au fost ridicați 3.100 de lei, cântare electronice și 15 kg. de cannabis, cu o valoare de piață de aproximativ 75.000 de euro. În vederea continuării cercetărilor, au fost indisponibilizate 3 autoturisme și a fost aplicat sechestru asigurător asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis. 30 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri”.

Trei inculpați arestați

    Sâmbăta trecută, Dumitru, Pruteanu și Cristian au ajuns în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă și au primit mandate. „Admite propunerea. Dispune arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 zile, de la 29.11.2015 până la 28.12.2015″, au decis judecătorii de la Tribunalul Vrancea. Decizia acestora poate fi contestată de cei trei arestați. Marius Avram este căutat de anchetatori în continuare.
    Anul acesta, polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au destructurat mai multe grupări infracționale care se ocupau cu traficul și consumul de droguri. O parte dintre inculpați sunt și acum în arest, în timp ce cu alții magistrații au fost mai indulgenți și, după un timp de stat după gratii, le-au înlocuit măsurile arestului preventiv cu altele mai blânde, respectiv arest la domiciliu, ori control judiciar. Majoritatea celor implicați în aceste tranzacții cu droguri sunt tineri, unii dintre ei chiar elevi de liceu.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?