Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Seminar privind combaterea practicilor discriminatorii şi excluziunii sociale


Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea organizează Seminarul de schimb de transfer de bune practici privind combaterea practicilor discriminatorii și excluziunii sociale – „Oportunități de accesare a granturilor oferite prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (Granturile SEE) 2009-2014”. Activitatea va avea loc, astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Vrancea. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea, în calitate de promotor de proiect, implementează proiectul  „ASPIR – Acces la Servicii Publice pentru Integrarea Romilor din județul Vrancea”, finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.
    Aria de implementare a proiectului este județul Vrancea, activitățile fiind desfășurate în municipiul Adjud, orașul Mărășești și comunele Slobozia Bradului, Tîmboiești, Chiojdeni, Homocea, Ciorăști, Sihlea, Pufești, Vulturu, Bordești, Răcoasa, Suraia, Tulnici, Măicănești. Proiectul, a cărui valoare este de 681.390 lei (din care 579.181,50 reprezintă grant SEE și 102.208,50 cofinanțare publică) este implementat în perioada mai 2015 – aprilie 2016. Parteneri în cadrul proiectului sunt: Consiliul Județean Vrancea și Intercultural Iceland (partener din statele donatoare). 
    Proiectul vizează stimularea cooperării entităților publice și private prin sprijinirea măsurilor care au în vedere îmbunătățirea accesului la servicii publice, educație și formare, constituirea de rețele de schimb de experiență și includerea societății civile în procesul de decizie. Pentru atingerea acestui scop va fi elaborată o metodologie inovativă care va avea în vedere asigurarea comunicării și colaborării dintre autoritățile publice, instituțiile educaționale și reprezentanții populației rome pentru elaborarea în comun a celor mai eficiente instrumente și strategii pentru facilitarea egalității de șanse, promovarea incluziunii educaționale și socio-profesionale a membrilor grupurilor dezavantajate la nivelul ariei de implementare a proiectului.
    Prin acest proiect se urmărește: Elaborarea și testarea a 6 instrumente specifice (o strategie, o procedură, o metodologie, un plan de acțiune și două instrumente de evaluare) de combatere a inegalității, discriminării și marginalizării populației rome, care să faciliteze și colaborarea dintre autoritățile locale și societatea civilă; Stabilirea și asigurarea funcționării optime pe perioada de implementare și sustenabilitate a 3 rețele de schimb și transfer de bune practici între reprezentanții autorităților locale, unităților școlare, reprezentanții serviciilor publice și ONG-urilor, populației rome; Dezvoltarea competențelor și expertizei a 150 de reprezentanți ai autorităților locale, 300 de profesioniști implicați în domeniul incluziunii sociale, 20 de reprezentanți ai ONG-urilor și 30 de reprezentanți ai grupurilor de inițiativă și dezvoltarea abilităților de integrare socială a 400 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?