Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Concurs de discursuri orale la Colegiul „Gheorghe Asachi”


Ediția I a concursului de discursuri argumentative „Îmblânzirea cuvintelor” s-a desfășurat miercuri, 18 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Focșani. Tema primei ediții a fost „Soluții practice, o lume mai bună”.
    Profesoara Adriana Măimăscu a dat startul activității, ținând un mic discurs, în care a precizat că dintotdeauna „omul s-a confruntat cu două mari frici: frica de moarte și frica de a vorbi în public. Peste cea din urmă cu toții putem trece, exersând și repetând mereu”. Aceasta le-a explicat celor prezenți că „forța argumentului trebuie să fie mai puternică decât forța pumnului sau forța armelor letale”. În ceea ce privește numele original al acestui concurs, elevii au mai aflat de la profesoara Măimăscu faptul că totul a pornit de la ideea că „toate cuvintele sunt vii, ele creează lumi și le fac să fie armonioase”.
    Juriul a fost format din Marilena Răvaș, Gabriela Gherman, Maricica  Năstase, Marinela Anghel și Alexandru Bratu, elev în clasa a XII-a B. Aceștia au punctat discursurile orale în funcție de următoarele criterii: originalitate, exemple frumoase, argumente, discurs convingător, soluții înțelepte, discurs coerent, expresivitate non-verbală, discurs expresiv, soluții practice. „Elevii au impresionat prin faptul că și-au prezentat propriile soluții la problemele identificate de ei la nivel social, educațional, sanitar sau politic. Ei au dovedit că trăiesc în lumea de acum, nu ignoră problemele sociale, economice și politice care se întâmplă în fiecare zi în jurul nostru și au identificat soluții coerente pentru rezolvarea acestora”, se arată în comunicatul trimis pe adresa redacției noastre.

La final, premiile au fost următoarele:

1. Căluian Olimpia – premiul pentru discurs coerent,
2. Chattalas Marinos – premiul pentru soluții înțelepte,
3. Androne Eduard – premiul pentru discurs convingător,
4. Surlă Steluța – premiul pentru discurs expresiv,
5. Aron Magdalena – premiul pentru exemple frumoase,
6. Candea George Sebastian – premiul pentru originalitatea discursului,
7. Ungureanu Sorina – premiul pentru soluții practice,
8. Iliescu Cătălina – premiul pentru argumente solide,
9. Gafița Georgiana – premiul pentru expresivitate non-verbală.
„Elevii au fost recompensați cu diplome și cărți din partea organizatorilor. Activitatea a fost organizată de membrii catedrei de limba română Adriana Măimăscu, Maria Drăgan și Gheorghe Cristina. Pentru că, atât cei nouă participanți voluntari cât și colegii lor prezenți au fost încântați de energia pozitivă a evenimentului, de faptul că vorbitorii au reușit să capteze atenția audienței, fără a avea la îndemână o foaie de hârtie, dovedind că pot fi organizați, expresivi și deschiși, s-a propus organizarea ediției a doua în luna decembrie”, se arată într-un  comunicat emis de conducerea Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?