Profesoara Carmen Ion, de la Colegiul Pedagogic, premiată la Gala Gândit în România

0
755

Profesoara de limba română Carmen Ion, iniţiatoarea festivalului-concurs de book-trailere Boovie, a fost premiată, marţi seara, pe scena Ateneului Român, la Gala Gândit în România, ce îşi propune să promoveze personalităţi care pot deveni modele pentru tânăra generaţie. „Gala Gândit în România nu este doar un eveniment de o seară. Are în spate un an întreg de muncă pe platforma educaţională Gândit în România, unde realizăm şi postăm filme documentare despre personalităţi care au marcat România şi intrăm în dialog cu români care acum scriu istorie, cum e şi doamna Carmen Ion, români care schimbă faţa României la propriu. În fiecare lună avem campanii prin care toate aceste informaţii ajung la tineri, în încercarea de a le propune altfel de modele, de repere. Ne vin anual sute de propuneri pentru fiecare categorie, dar anul acesta nu ne-a fost dificil să o alegem pe Carmen Ion, pentru că e absolut remarcabil ce face. Ştim câtă muncă este în spatele acestui proiect şi acest lucru se simte şi în fiecare vorbă a acesteia”, a declarat, pentru AGERPRES, Crenguţa Vişinescu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Carmen Ion, profesoară la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani, a pus bazele festivalului-concurs Boovie în 2015, când a decis să îi provoace pe elevi să citească o carte şi să realizeze un trailer după aceasta. Festivalul a evoluat de la an la an iar în 2023, la cea de-a şaptea ediţie, s-au înscris peste 5.500 de elevi şi profesori din ţară şi străinătate. Premiul pentru Mentorat, obţinut la Gala Gândit în România, a venit ca o încununare a eforturilor profesoarei şi întregii echipe a Boovie.

„A fost o bucurie şi o onoare să fim premiaţi la Gala „Gândit în România”, desfăşurată ieri, la Ateneul Român. Gala s-a dovedit un prilej de a face cunoştinţă cu oameni minunaţi, creatori ai unor proiecte unice şi de impact. Chiar dacă pe diplomă se află numele meu, acest premiu este o recunoaştere a muncii întregii echipe Boovie şi a tuturor celor care fac posibilă desfăşurarea festivalului de la an la an – elevi, profesori, parteneri, sponsori”, a declarat Carmen Ion.

Alte 11 personalităţi din România au fost premiate la Gală. Raluca van Staden, cercetător român care a inventat device-ul care depistează diferite forme de cancer într-un timp foarte scurt, dispozitiv premiat cu aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, a câştigat Premiul Bizinvent.

Premiul Start-Up a fost decernat RAYSCAPE, o platformă medicală bazată pe inteligenţă artificială pentru analiza imagistică, fondată în anul 2018 de Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Ştefan Iarca şi Andrei Tenescu. Vlad Gabriel Ristache, absolvent al Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, câştigător al medaliei de aur la Olimpiada internaţională de chimie din 2023, desfăşurată în Elveţia, a obţinut premiul Lyceum. (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here