Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO : Primăria Odobeşti continuă proiectul de reabilitare a străzilor


Autoritățile locale din Odobești au demarat lucrările de asfaltare a străzilor Muncii și Profesor Giurăscu din oraș, urmând ca în perioada următoare să fie făcute și celelalte lucrări care se impun pentru ca odobeștenii să poată circula civilizat.Reabilitarea străzii Muncii face parte din grupul de străzi care sunt prinse în proiectul derulat de Primărie și denumit „Reabilitare Infrastructură Stradală Oraș Odobești – Județul Vrancea”. Este o stradă de categoria a III-a, cu două benzi de circulație și, conform programului, strada a avut îmbrăcăminte bituminoasă degradată în proporție de 90% pe o fundație din pavaj de bolovani, iar trotuarele parțial amenajate cu îmbrăcăminte din mixtură asfaltică sau din beton de ciment sunt degradate.
    În cadrul acestui proiect, Primăria Odobești asfaltează străzi din oraș care nu au fost asfaltate niciodată. Este vorba de 20 de străzi care au o lungime totală de aproximativ 14 kilometri: Dimitrie Cantemir, Nicolae Bălcescu, Nicolae Ioniță, Smârdan, Stadionului, Fundătura Stadionului, Fundătura N. Ioniță, Avram Iancu, Mărășești, Măgura, Meteor, Cazacli, Ciprian Porumbescu, Podgoriei, Câmpului, Calea Ivăncești, 1 Mai, Școala Viticolă, C-tin Giurăscu, Prof. Odobeșteanu. Străzile mai sus menționate sunt reabilitate și asfaltate în cadrul proiectului „Reabilitare Infrastructură Stradală Oraș Odobești – Județul Vrancea”. Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 7,5 milioane de lei.
    Primarul Daniel Nicolaș a arătat că acest proiect se va derula pe trei ani. „Lucrările de reabilitare și modernizare se vor întinde pe cel mult trei ani, dar cu siguranță aceste lucrări vor fi finalizate mult mai devreme. Aceasta este ultima etapă a procesului de reabilitare a străzilor după ce, în prealabil, în această zonă au fost realizată lucrări de alimentare cu apă și canalizare. Nu este vorba despre o simplă asfaltare a carosabilului, ci derulăm un proiect complex de modernizare a întregii infrastructuri stradale, atât a carosabilului, cât și a zonei pietonale, a trotuarelor, care vor fi înălțate și protejate cu borduri, iar acolo unde este nevoie vom lăți trotuarul pentru a permite fluidizarea traficului pietonal. Mă refer aici la porțiunea pietonală de pe străzile din zona pieței”, a afirmat primarul Daniel Nicolaș. Acesta a precizat că și acest proiect devine realitate tot cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a susținut toate investițiile ample derulate la nivelul orașului Odobești.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?