Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Portret de candidat la șefia ISJ Vrancea: Lauriana Ailincuței


Patru cadre didactice concurează pentru ocuparea funcției de inspector școlar general, rămas vacant de la începutul lunii septembrie. Este vorba de Livia Silvia Marcu, profesoară de șimba română la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, Adrian Atarcicov, profesor de istorie la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, Valentin Dogaru, profesor de științe-socio umane la Liceul „Emil Botta” din Adjud, și Lauriana Ailincuței, profesoară de limba engleză la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. Dosarul acesteia a fost respins inițial, dar a formulat contestație la Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS), având câștig de cauză. Probele se vor desfășura în perioada 23-25 noiembrie, la Sediul MECS. CV-urile primilor trei candidați au fost publicate deja în Monitorul de Vrancea, iar astăzi vi-l vom prezenta pe cel al Laurianei Ailincuței.
    Aceasta este profesoară de limba engleză la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, cu o vechime în învățământ de 24 de ani. Și-a obținut diploma de licență la Universitatea București, specializarea engleză-franceză. A derulat proiecte și a colaborat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Universitatea Danubius Galați, Consiliul Britanic Iași, Universitatea Cambridge, Educativa, unități școlar județene și naționale, Media Junior, s-a implicat în acțiuni de voluntariat și umanitare, respectiv Strategia Națională de Acțiune Comunitară. A absolvit masterul la Universitatea „Petre Andrei”, în colaborare cu Universitatea București, având o diplomă în Management Educațional.
     În anul 2008 a obținut Certificatul de absolvire Formator de la Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse și de la Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, iar în 2011 a primit un alt certificat, de absolvire a cursurilor de Formator de la Bell Eucational Trust – Universitatea Cambridge, Anglia. Din 2001 deține diploma Curs de Metodologie pentru Profesorii de Limba Engleză, de la Services for Open Learning, Barnstaple, North Devon, Anglia. În anul 2010 a obținut Certificatul de Absolvire pentru Cursuri de Formare International Study Programmes- Dunfermline, Scoția și Certificare abilități de testare Cambridge – British Council, Iași. 
De asemenea, Lauriana Ailincuței a fost profesor evaluator la Comisia  Națională pentru manualul de limba engleză, secretar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. Tot la Liceul Pedagogic, în perioada 2000-2002 a fost consilier educativ, coordonator de programe educative școlare și extrașcolare, iar în 2003-2004 a fost profesor partener/ colaborator într-un parteneriat cu Corpul Păcii, USA. Printre altele, profesoara de engleză este și profesor metodist ISJ, conduce practica pedagogică la învățători-educatori, este autorul unui curs de specialitate la Casa Corpului Didactic și are multe rezultate cu elevii la olimpiade, cu care se mândrește.
    Lauriana Ailincuței a fost și directoarea Liceului Pedagogic pentru aproape trei ani, în perioada 2012-2015, iar în prezent este reprezentant într-un proiect internațional, derulat între Romanian-AmericanNetwork Inc și Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?