Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Un model viu primește gradație de merit. A fost publicat tabelul cu rezultatele finale


Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a făcut publice rezultatele finale obținute de cadrele didactice care și-au depus dosarele pentru gradații de merit. La nivelul județului Vrancea vor fi acordate, din septembrie, timp de 5 ani, 104 gradații de merit, cele mai multe angajaților din învățământul primar (20) și celor din învățământul preșcolar (14).
Astfel, vor primi gradații de merit un antrenor, un profesor de educație muzicală, unul de educație plastică și un altul de educație plastică-arte, un informatician, un profesor de socio-umane, unul de istorie și un laborant, un profesor de limba germană, unul de matematică informatică, un pedagog, unul de pregătire practică- agricultură, unul de psihologie, dar și un model viu, în persoana Rodicăi Toader, de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani.
De asemenea, vor mai primi gradații de merit 2 cadre didactice din învățământul special și 2 profesori de religie, câte trei profesori de fizică, geografie, informatică, limba engleză și franceză, 3 secretare, 3 bibliotecare, trei profesori de chimie și 3 de biologie, 8 profesori de matematică, printre care și inspectorul de specialitate Maria Ariton, 9 de limba română, 14 educatoare pentru învățământ preșcolar și 20 de profesoare pentru învățământ primar, printre care și inspectorul de specialitate Gabriela Oloeriu.
Nu au fost uitați nici profesorii de educație fizică, 6 dintre ei urmând a primi gradații, dar nici directorii de unități de învățământ. Vor lua gradații directorul Colegiului „Edmond Nicolau”, Gabriel Danielescu, al Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny”, Florentina Olteanu, al Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia”, Ioan Negoescu, directorul Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, Vasile Lupu, toate fiind unități de învățământ din Focșani, și directorul Liceului Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Andrei Manovici. Și patru administratori financiari și unul de patrimoniu, în persoana administratorului Școlii „Ștefan cel Mare”, Radu Nițu, au avut punctaje suficient de mari încât să obțină gradații de merit. 
Potrivit legii, „gradația de merit se acordă personalului din învățământul preuniversitar, pentru 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare și control existente la nivelul inspectoratului școlar și 16% din totalul posturilor didactice auxiliare, din care se scade numărul de gradații acordate personalului didactic aflate în plată la 1 septembrie 2016”. Gradația de merit se acordă pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie. „Personalul didactic din învățământ care beneficiază de gradație de merit până la data de 31.08.2016, poate participa la un nou concurs. Personalul didactic pensionat nu mai beneficiază de gradație de merit, de la încetarea contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată, în vederea pensionării”, se mai arată în lege.
Tabelul cu rezultatele finale AICI.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?