Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO : „Bruma toamnei peste obiceiurile și portul vrâncean”, la Școala Cîmpuri


Școala Gimnazială Cîmpuri va găzdui, sâmbătă, prima ediție a proiectului educațional „Bruma toamnei peste obiceiurile și portul vrâncean”. La nivel local, activitatea este coordonată de directorul școlii, profesorul Ion Drăghici, alăturii de profesorii Mariana Olaru, Maricica Stoica, Manuela Rotilă, Roxana Ivan, George Vlad, Ionel Cojocaru, Dorina Borja, Nadia – Nicoleta Popa și învățătoarea Mirela Dumitriu. Proiectul de derulează în colaborare cu Consiliul Local Cîmpuri și bisericile din comună și constă în: prezentarea costumelor populare, grup vocal, dans popular, voce solo și vor participa echipe de la Åžcoala Vizantea, coordonată de Emilia Diaconu, Åžcoala Paltin – Ionel Tătaru, Åžcoala Răcoasa – Anișoara Mărăscu și Åžcoala Cîmpuri – Manuela Rotilă.
Concursul „Bruma toamnei peste obiceiurile și portul vrâncenesc” este o poartă deschisă de transmitere și de perpetuare a tezaurului folcloric în rândul elevilor. Scopul proiectului este identificarea valorilor istorice locale și conștientizarea copiilor privind rădăcinile neamului, dar și promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale. De asemenea, conform organizatorilor, se are în vedere și stimularea creativității și a expresivității în lucrări, care să evidențieze tradiția și istoria locală, promovarea prin cântec și prin dans popular a frumuseții artei populare românești, dobândirea unor sentimente de dragoste și respect pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc și consolidarea colaborării între școală, familie, comunitate, în scopul orientării și aprecierii a valorilor tradiționale. Grupul țintă îl reprezintă elevii claselor pregătitoare, dar și elevii din ciclul primar și gimnazial.
Conform datelor furnizate de directorul Școlii Cîmpuri, profesorul Ion Drăghici, secțiunile proiectului sunt următoarele: concurs de obiecte decorative – „Tradiții și obiceiuri în istoricul local”, concurs de costume populare, concurs de pictură „Toamna costumului popular vrâncenesc” și concurs de cântece și dansuri populare. „Prin acest proiect ne-am propus să valorizăm tradițiile și obiceiurile poporului nostru în contextul actual socio – cultural. Tradițiile noastre, moștenite din moși-strămoși, dorim să fie preluate și transmise următoarelor generații, pentru a sădi în inimile copiilor dragostea pentru frumos și autentic, armonie, grație, ritm. Dorim să învățăm elevii să aprecieze frumusețea portului popular, a dansului și cântecului românesc, a meșteșugurilor tradiționale atât de mult apreciate în țară cât și în afara ei. De aceea am considerat oportun acest proiect educațional în vederea evidențierii valorilor, tradițiilor și obiceiurilor românești, prin care cultivăm de la cea mai fragedă vârstă sentimentul de apartenență, de iubire și dragoste pentru rădăcinile și valorile poporului român”, a spus profesorul Drăghici.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?