Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Fonduri insuficiente pentru ambulanța privată Expert Medical


Ambulanța privată a doctorului Cristian Onia a rămas fără finanțare, deși a intrat în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea abia luna trecută, deși era disponibilă încă din aprilie. Astfel, ambulanța privată a început să efectueze servicii medicale, consult la domiciliu și transport medical din data de 26 octombrie, iar până în prezent, suma alocată de CAS Vrancea a fost deja consumată.
Gabriela Nechita, managerul clinicii Expert Medical, ne-a precizat că CAS a alocat pentru ambulanța privată suma de 29 mii lei, care ar fi trebuit să ajungă până la sfârșitul anului. Suma s-a dovedit a fi insuficientă, astfel că acum, ambulanța privată nu mai poate acorda servicii medicale gratuite pacienților asigurați. În acest sens, managerul clinicii a înaintat către conducerea CAS Vrancea o solicitare de suplimentare bugetară. „Pentru trimestrul IV am primit 29 mii lei. De pe 26 octombrie, de când am început să acordăm servicii, și până în prezent am epuizat bugetul. Din suma aceasta au fost efectuate 10 consultații la domiciliu cu medic și peste 50 de transporturi sanitare și urgențe. Suma alocată a fost mică, așa că am solicitat la CAS o suplimentare bugetară. Avem nevoie de bani pentru a acorda servicii medicale în continuare pacienților asigurați”, a spus Gabriela Nechita.
În replică, Mihai Copaci, șeful CAS, spune că nu a putut aloca o sumă mai mare pentru ambulanța privată pentru că atât i s-a alocat de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În schimb, el a spus că va face o nouă solicitare de suplimentare bugetară către CNAS pentru ambulanța privată. „Suma respectivă este cea contractată pentru trimestrul IV al anului și până la această dată nu s-a mai făcut nicio suplimentare pentru consultații la domiciliu și transport medical. Voi face o solicitare către CNAS și sper ca până la data de 10 decembrie să putem beneficia de o suplimentare de la CNAS”, a precizat Copaci.
Dacă ambulanța privată va primi din nou buget, vrâncenii vor putea beneficia de serviciile acesteia, inclusiv consultații la domiciliu cu medic, apelând 112. Clinica Expert Medical dispune de două ambulanțe de tip B și o mașină de consult de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?