Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

„Capul lui Săpunaru vrem!“. Lupte intestine în PNL Vrancea


Se ascut cuțitele în lupta pentru preluarea conducerii PNL Vrancea și implicit a puterii de decizie în sânul liberalilor vrânceni. Surse din interiorul PNL spun că zilele lui Nini Săpunaru la șefia liberalilor vrânceni sunt numărate și că în perioada imediat următoare ar urma să fie înlocuit cu o persoană din noul val, sau, așa cum le place liberalilor să spună, din noua generație. Numele cel mai des vehiculate sunt cele ale deputatului traseist la mâna a treia Florin Secară și proaspătului susținut de Săpunaru să candideze la funcția de primar al municipiului Focșani din partea PNL, Ionuț Åžtefan. Dacă despre Secară se știa mai demult că este interesat să prea frâiele PNL Vrancea și că nu precupețește nici un efort în acest sens, despre Ionuț Åžtefan s-a aflat recent că ar fi susținut de foarte mulți liberali, inclusiv din conducerea centrală.
    Că așa stau lucrurile în rândul peneliștilor vrânceni confirmă și primarul liberal al comunei Jariștea, Cătălin Toma, care, într-o scrisoare deschisă, face apel „la calm și chibzuință în ceea ce privește activitatea politică a PNL Vrancea prin evitarea oricărui conflict intern care nu aduce cinste membrilor și susținătorilor valorilor liberale”.
    Scandalul a răbufnit odată cu intrarea lui Ionuț Åžtefan în competiția internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Focșani. Modul în care a fost făcută lansarea candidaturii a surprins foarte mulți liberali deoarece prezentarea lui Ionuț Åžtefan a fost făcută de Tiberiu Condrea, consilierul lui Nini Săpunaru. Din anunț părea chiar că a fost deja ales candidatul PNL Vrancea, ceea ce i-a nemulțumit pe ceilalți liberali care vor să candideze la primărie. O reacția rapidă a avut, pe rețelele de socializare, fostul viceprimar liberal al Focșaniului, Tudorel Trofin. Acesta și-a anunțat demisia din funcția de purtător de cuvânt al PNL Vrancea dar și intenția de a nu renunța la candidatura pentru Primăria Focșani.
    Pe de altă parte, surse oficiale din PNL Vrancea ne-au spus că Florin Secară vrea să își asigure locul eligibil de deputat pe lista liberalilor și a negociat o susținere din partea organizației Focșani, cea mai mare din județ. Moneda de schimb ar fi o susținere a unor liberali de la organizația municipală la următoarele alegeri pentru diferite funcții de conducere la nivel județean. Așa că acum liberalii par să fie rupți între cele două surse de finanțare pentru partid, traseistul politic Florin Secară și Ionuț Åžtefan.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?