Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

AVOCAT vrâncean, acuzat că A LOVIT O FEMEIE pe holul Tribunalului



    Un avocat din cadrul Baroului Vrancea, Nicușor Èšurcan, este acuzat că ar fi lovit o femeie din Mera. Incidentul s-ar fi petrecut joi dimineață, pe holul Tribunalului Vrancea. Potrivit unor surse oficiale, femeia ar fi fost lovită cu piciorul și apoi peste față cu telefonul mobil, pe care avocatul îl avea în mână. La toată scena ar fi asistat colegi de-ai avocatului, dar și justițiabili, care au și dat declarații anchetatorilor. Discuțiile dintre femeie și avocat au pornit de la o sumă de bani.
Astfel, într-un dosar, avocatul îl apără pe un bătrân din Mera, care se judecă cu una dintre fiicele sale, căreia i-a vândut casa. Femeia lovită de Nicușor Èšurcan nu are calitate în dosar, dar ar fi intervenit în discuția pe care apărătorul a purtat-o cu al său client, pentru achitarea sumei de 400 de lei pentru onorariul de expert. Avocatul și femeia lovită sunt rude.
    Jandarmii de la Tribunal ne-au spus că au auzit gălăgie în holul Tribunalului și s-au deplasat imediat către locul respectiv, identificându-i pe cei doi protagoniști ai scandalului. Jandarmii i-au luat plângerea femeii și spun că au înaintat documentele la Poliția municipiului Focșani pentru cercetare. „Ca urmare a  plângerii depuse de femeie, au fost întocmite actele premergătoare săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, care au fost predate la Poliția municipiului Focșani, în vederea continuării cercetărilor”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea, plutonier adjutant șef Adrian Costescu.
    Unii dintre colegii avocatului au confirmat și ei incidentul. Unul dintre aceștia ne-a spus că nu a văzut efectiv ce s-a întâmplat, dar a auzit. „Nu am văzut ce s-a întâmplat, dar am auzit. În momentul în care am ieșit din sală, toți colegii mei erau șocați. Am înțeles că avocatul a lovit o persoană. Am înțeles că a lovit-o peste față. Se știe că dumnealui a mai avut răbufniri”, ne-a spus avocatul.
    La rândul său, decanul Baroului Vrancea, Ioan Ioanovici, a confirmat că a existat un incident, dar a adăugat că nu cunoaște detalii, întrucât nu a fost de față. „Plângerea a fost făcută la jandarmi și va merge mai departe. Noi avem o altă sesizare în lucru, dar nu pot vorbi despre asta acum, pentru că nu știu care este situația. Are reclamație de la o colegă și sunt niște verificări pe care le face Baroul. Cu privire la acest incident, când eu am ajuns se terminase și nu am discutat deloc cu dumnealui. A fost un incident neplăcut”, ne-a spus decanul Ioanovici. Potrivit unor surse, plângerea la care face referire decanul a fost făcută ca urmare a faptului că avocatul și-ar fi jignit o colegă.

„Nu pot să spun presei locale dacă am lovit-o sau nu am lovit-o”

    Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, avocatul Nicușor Èšurcan a comentat situația pe scurt, explicând că nu poate da presei detalii, înainte de a le da procurorului. Pe lângă aspectele legate de incidentul din instanță, el a mai făcut referire și la atitudinea unor actuali, dar și foști colegi. Pentru că aceste aspecte nu fac obiectul incidentului prezentat, nu le-am consemnat. 
Astfel, referitor la incident, avocațul Èšurcan nu a spus nici că a lovit pe cineva, nici că nu a lovit. El recunoscut că a existat o neînțelegere cu o persoană, care nu are nicio calitate în dosarul în care este avocat și care îi este rudă. „Eu, ca jurist, trebuie să-mi respect profesia. Nu pot să spun presei locale dacă am lovit-o sau nu am lovit-o. Este atributul Parchetului Curții de Apel Galați să facă cercetări și, cu plăcere, nu mă voi prevala de dreptul de a tăcea, de a nu da declarație. Voi spune și voi spune realitatea în stilul meu. Adică tranșant. După ce se va finaliza ancheta la Parchetul Curții de Apel Galați, vă caut eu și vă dau detalii despre situația respectivă. Eu am anunțat conducerea Tribunalului Vrancea despre incident, că a fost un incident. Nu sunt fată mare, nici pe departe. Sunt un tip dintr-o bucată, încercat de viață. Este vorba de familia Săraru. Luați act că sunt rudele mele. Bătrânul Nică Săraru (persoana pe care o reprezintă în dosar-n.r) este nepotul tatălui meu. Prin urmare, m-a angajat să duc la capăt un dosar. Bătrânul, în opinia mea, a fost păcălit de o fiică, când și-a vândut casa. Eu sunt angajat pe banii lui moș Nică în acest dosar. Persoana la care se face referire, în loc să țină cu tatăl și cu frații, a trecut de partea surorii și, miercuri, când frații ei aveau dosarul, a venit cu toată familia, inclusiv doamna în cauză. Bătrânului i-am cerut 400 lei, sumă ce reprezenta jumătate din onorariul de expert pe care trebuia să o plătească la CEC, nicidecum mie. Obligația a fost trasată de judecător, în dosarul în care am cerut să se constate nulitatea absolută a contractului de vânzare intervenit între tată și fiică. I-am spus să plătească, să nu pierdem procesul. El a spus da și a întrebat unde. Atunci a intervenit fiica, cea cu care a fost problema, și spune «a crescut casa? de ce să mai facă o expertiză?». I-am spus să meargă afară, că nu este parte în proces, să-l lase pe bătrân să vorbesc cu el și cu frații ei. «Îți mai trebuie bani?», îmi spune. Din acel moment lucrurile s-au acutizat, starea firească de discuție dintre mine și ea a devenit nefirească. Deci trageți concluzia pe mai departe. Starea s-a alterat între mine și această persoană, care nu avea nicio calitate în dosar și care m-a acuzat că cer banii pentru mine”, a spus, printre altele, avocatul.
Verificările în acest caz vor fi făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, care au competență în cazul soluționării unor plângeri făcute pe numele avocaților.
   

   

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?