Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Arest prelungit pentru cinci tineri acuzați de trafic de droguri



    Procurorii DIICOT au cerut prelungirea măsurii arestării preventive în cazul celor cinci tineri prinși cu droguri în apropierea Popasului Dumbrăvița. Cererea le-a fost admisă, dar decizia nu este definitivă. „Admite cererea. Dispune prelungirea arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, de la 13.11.2015 până la 12.12.2015”, se arată în soluția instanței. Cei cinci sunt Valentin B., Daniel George S., Sorin N., Bogdan Lili T. și Ionuț Cătălin I. Unii sunt din Vrancea, alții din Galați.
    Reamintim că inculpații, care au pus pe picioare o adevărată afacere cu etnobotanice și nu numai, au ajuns în arest în urmă cu o lună, acuzați fiind de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri și de substanțe cu efect psihoactiv. Membrii grupării erau filați de anul trecut, timp în care le-au vândut droguri inclusiv anchetatorilor. Anterior reținerii, vrâncenii și gălățenii s-au întâlnit pe DN 23, în zona Popasului Dumbrăvița pentru a efectua o tranzacție, fără să știe că anchetatorii sunt pe urmele lor. După ce s-au vândut, respectiv cumpărat etnobotanice, polițiștii au oprit mașina cumpărătorilor în trafic. Atât autoturismul cât și ei au fost percheziționați. Apoi, verificările au continuat la locuințele lor, fiind efectuate 12 percheziții în locații din Focșani, din județ, dar și din Galați. S-au găsit aproximativ 100 de grame de substanțe interzise, care au fost ridicate de anchetatori.
La sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au ajuns cel puțin 20 de persoane. După audieri, unele dintre ele au fost lăsate să plece, în timp ce altele au făcut cunoștiință cu arestul poliției. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015 membrii grupului infracțional organizat, sprijiniți și de către alte persoane, au traficat cantități importante de substanțe psihoactive procurând, transportând, deținând, oferind și vânzând astfel de substanțe interzise către diferiți consumatori de pe raza județului Vrancea. La data de 12 octombrie 2015, inculpatul Burlacu Valentin a fost surprins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de aproximativ 66 grame substanțe denumite generic etnobotanice care a fost procurată de la inculpatul Tureatcă Bogdan Lili, urmând să fie comercializată pe raza județului Vrancea, substanțe pe care le-a achiziționat în schimbul sumei de 1400 lei”, au transmis la momentul flagrantului procurorii DIICOT, prin intermediul unui comunicat de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?