Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

BMW incendiat de un tânăr cu probleme psihice


Autoturismul marca BMW, care a ars în urmă cu o săptămână, parcat fiind pe o stradă din Focșani, a fost incendiat. Cel care i-a dat foc este nimeni altul decât Octavian V., tânărul care a spart geamuri de la balcoane, a distrus mai multe mașini, oglinzile retrovizoare ale altora, dar și ușa de la intrarea într-o scară de bloc. Bărbatul a fost internat de nenumărate ori la Psihiatrie și tot de atâtea ori a fost externat.
    Polițiștii de la Poliția municipiului Focșani au stabilit că în seara zilei în care a izbucnit incendiul, tânărul s-a deplasat cu un taxi la o stație peco, de unde a cumpărat benzină, după care s-a deplasat pe strada Timiș, unde era parcat autoturismul. L-a stropit cu combustibil și i-a dat foc. A făcut asta pentru că a crezut că mașina aparține unei persoane cu care el a avut un conflict.
Acum, tânărul este din nou internat la Psihiatrie și nu va mai pleca acasă până ce nu va fi supus unei expertize. Raportul va ajunge la procurori, care este posibil să ceară, apoi, internarea nevoluntară. „La data de 4 noiembrie a.c., ora 14.30, în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii focșăneni au depistat un tânăr, de 27 ani, din localitate,  principal suspect în cazul infracțiunii de distrugere prin incendiere a unui autoturism, săvârșită la data de 30 octombrie a.c., ora 00.00. Tânărul a fost internat la Spitalul de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani-Secția Psihiatrie, acesta fiind cunoscut în evidențe cu afecțiuni psihice. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activității infracționale”, a transmis subcomisar Bogdan Toader de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea. 
    BMW-ul era parcat pe strada Timiș din Focșani. Incendiul a fost sesizat la ora 00.00, la fața locului ajungând imediat un echipaj din cadrul ISU Vrancea, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, dar și polițiștii. Focul a fost stins repede, fiind afectată partea din față a mașinii, nu și interiorul acesteia. „La data de 30 octombrie a.c., ora 00.04, polițiștii focșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism, parcat pe str. Timiș, este în flăcări. La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul I.S.U. cu autospeciala din dotare, care în scurt timp au lichidat incendiul. Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul este propietatea unei femei din Tulcea, în prezent fiind în posesia unui bărbat din municipiul Focșani, fără a fi întocmite actele necesare perfectării înmatriculării. Autoturismul în cauză este abandonat și nefolosit de aproximativ 3 săptămâni, iar bateria acumulator era defectă, pornirea acestuia făcându-se prin împingere”, au transmis polițiștii la momentul producerii incendiului. 

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?