Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Emisiune de mărci poștale dedicată Crăciunului


Romfilatelia marchează Sărbătoarea Nașterii Domnului printr-o emisiune specială de mărci poștale intitulată „Crăciun 2015”, ce va fi disponibilă începând de vineri în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Romfilatelia, marca poștală dedicată Crăciunului, având valoarea nominală de 1,00 leu, ilustrează anul acesta imaginea unei icoane aparținând pictorului Gheorghe Tăttărescu, ce prezintă momentul Nașterii lui Iisus și face parte din patrimoniul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion din Tulcea.
Datată din secolul al XIX-lea, icoana realizată de Tăttărescu, se impune prin simțul măsurii, prin claritatea compozițiilor sale, prin măiestria și finețea desenului, precum și prin coloritul sobru și expresia de demnitate a personajelor, subliniază Romfilatelia. Elementele filatelice ale emisiunii „Crăciun 2015” includ, alături de timbrul tematic, un plic prima zi și un întreg poștal, dar și două produse speciale, toate fiind realizate într-o manieră grafică și artistică deosebită, ce transpune pe hârtie importanța sărbătorii creștine.
Cele două produse speciale completează elementele emisiunii de timbre dedicate Crăciunului, colecționarii, dar și publicul general putând admira astfel produse de colecție, în serii limitate, precizează Romfilatelia. Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 425 de exemplare și este echipat cu blocul de două timbre dantelate cu elemente grafice de folio aur pe manșeta acestuia și plicul prima zi, având ștampila „prima zi” imprimată în clar, de asemenea cu folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 425.
Produsul filatelic (timbru de argint Crăciun 2015 în casetă) este un produs exclusiv, concept Romfilatelia, realizat într-un tiraj limitat de 425 exemplare. Timbrul din argint este replică a mărcii poștale „Crăciun 2015” și este inserat într-o casetă specială. Pe capacul interior al casetei este poziționat carnetul filatelic care conține blocul de două timbre (un timbru dantelat și un timbru nedantelat) al emisiunii și certificatul de autenticitate, numerotat de la 001 la 425.
Ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, minicoala de 8 timbre, blocul de 2 timbre dantelate (în album filatelic) și blocul de două timbre (în produs filatelic).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?