Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii de la Cotea au obținut premiul I la un concurs de gastronomie tradițională


Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” a participat la Festivalul Internațional „Itinerarii populare”, desfășurat în zilele de 30 și 31 octombrie la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Brăila. Elevii vrânceni au concurat la două secțiuni- gastronomie tradițională și prezentarea portului popular și au obținut Premiul I la prima categorie.
    Echipa care a reprezentat Colegiul Tehnic „V. D. Cotea”, la Brăila, a fost  formată din elevele de clasa a XII-a de la profilul Industrie Alimentară Loredana Cosma și Andreea Dobrin, împreună cu profesoara de instruire practică pe industrie alimentară Luminița Avram, directorul adjunct și profesoară de industrie alimentară Carmen Oprea și profesoara de franceză, pasionată de tradiții, Elena Micu Iliescu. În spatele rezultatelor culinare premiate a stat o echipă de zece tineri din cadrul unității de învățământ vrâncene, care a pregătit, printre altele, în laboratorul liceului, plăcinte poale-n brâu, cozonac cu nucă și cacao, plăcinta ciobanului, găluște cu prune uscate, țuică de Dumitrești, pesmeți dulci, pături moldovenești, puișori. Pe masa Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” au mai fost păpuși de caș afumat de Soveja și hârzob cu păstrăv afumat. În urma participării, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” a primit Diplomă de excelență.

La Festivalul Internațional „Itinerarii culturale” a participat un număr mare de concurenți, veniți de la Colegiul Tehnic „Napoca” din Cluj-Napoca, Școala specială Câmpulung Moldovenesc, Fundația Culturală Căpriana din Republica Moldova, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani, Colegiul de Industrie Alimentară din Galați, Ansamblul „Dunărenii” Chișcani din județul Brăila, Ansamblul Folcloric „Ștefan Lăutarul” Unirea din județul Brăila, Formația „Perlele Brăilei” și Școala Gimnazială „Anton Pann” din Brăila, Ansamblurile „Kleftes” și „Zorbas” ale Comunității Elene din Brăila și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Brăila.  Parteneri au fost Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Brăila și Comunitatea Elenă, iar proiectul a fost finanțat în cadrul Programului de susținere a acțiunilor de tineret P2-2015 al Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?