Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

O fetiță de doi ani a MURIT înecată într-un BUTOI cu apă


O fetiță de doi ani, din satul Liești, comuna Slobozia Bradului, a murit ieri, după ce s-a înecat într-un butoi, parțial îngropat în pământ. Nenorocirea s-a petrecut în jurul prânzului, iar în momentul în care a fost preluată de echipajul medical, copila era în stop cardio-respirator. „Am preluat dintr-o mașină particulară, din zona localității Tâmboiești, o fetiță de doi ani, care era în stop cardio-respirator. A fost intubată, resuscitată și predată la UPU”, a declarat medicul Dănuț Ceamburu, din cadrul SAJ Vrancea.
    La UPU, cadrele medicale au făcut tot posibilul pentru a o readuce la viață pe copilă, dar, din păcate, munca lor a fost în zadar. De asemenea, cadrele medicale, le-au acordat îngrijiri medicale membrilor familiei copilei moarte, cărora li s-a făcut rău. „Fetița de doi a fost așteptată în UPU de o echipă de medici urgențiști, ATI-iști (medici anesteziști-n.r.) și pediatri pregătiți să intervină. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul. În schimb, li s-au acordat îngrijiri medicale membrilor familiei, care au leșinat la aflarea veștii”, a precizat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Focșani.
    Ulterior, cadrele medicale au sesizat poliția, iar oamenii legii au mers acasă la copilă pentru a face verificări și pentru a stabili ce i s-a întâmplat acesteia. Potrivit informațiilor primite de la subcomisar Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ Vrancea, copila ar fi fost lăsată nesupravegheată, în momentul tragediei acasă nefiind niciun părinte. Fetița se afla în gospodărie doar cu frații ei și ar fi ieșit în curte pentru a se juca. Potrivit unor surse, ea ar fi căzut într-un butoi din tablă, de 200 de litri, care era parțial îngropat în pământ. A fost scoasă, dar nu suficient de repede încât să se mai poată face ceva pentru a-i fi salvată viața.
    Inițial, copila a fost dusă la cabinetul medical din localitate, după cum ne-au spus polițiștii, de unde a fost urcată într-o mașină și dusă spre Focșani. Pe drum, mașina s-a întâlnit cu ambulanța, care a preluat-o și transportat-o pe micuță la UPU. Polițiștii ne-au precizat că s-a întocmit dosar penal pentru „ucidere din culpă”, urmând să se stabilească cu exactitate cum s-a întâmplat tragedia, dar și unde se aflau părinții și cu cine era copila acasă.
    Marin Ion, reprezentantul romilor din comună, a confirmat că micuța s-a înecat în butoiul ce țin loc de bazin de apă, situat în curtea casei. „Acum am aflat și eu vestea. Este vorba de o fetiță din satul Liești, care a căzut într-un bazin din curte, plin cu apă”, a precizat Marin Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?